Gewijzigd instemmingsbesluit winningsplan Tietjerk voor gaswinning, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

KENNISGEVING

De Minister van Economische Zaken en Klimaat heeft ingestemd met het verzoek tot wijziging van het instemmingsbesluit op het winningsplan Tietjerk voor gaswinning. Van 27 augustus 2019 tot en met 7 oktober 2019 ligt het gewijzigde instemmingsbesluit ter inzage.

Wat staat er in het verzoek tot wijziging van het instemmingsbesluit?

Vermilion Energy Netherlands B.V. (hierna: Vermilion) heeft een verzoek tot wijziging van het instemmingsbesluit met het winningsplan Tietjerk ingediend bij de minister van Economische Zaken en Klimaat. Het winningsplan Tietjerk betreft de gasvelden Tietjerksteradeel-Rotliegend, Tietjerksteradeel-Vlieland en Suawoude, gelegen binnen het gebied van de winningsvergunning Tietjerksteradeel II. Geografisch gezien ligt het gasveld in de provincie Fryslân, in de gemeenten Achtkarspelen, Tytsjerksteradiel en Leeuwarden en in het verzorgingsgebied van het Wetterskip Fryslân.

Sinds 1974 wordt er gas gewonnen uit de Tietjerksteradeel-gasvelden en sinds 1984 uit het gasveld Suawoude. Met dit verzoek tot wijziging van het instemmingsbesluit vraagt Vermilion het gasveld Suawoude weer apart te benoemen in het instemmingsbesluit en het daarbij behorende productievolume toe te kennen aan Suawoude in plaats van dat volume toe te voegen aan de Tietjerksteradeel-gasvelden. Het totale maximum productievolume en productieduur blijft daarmee ongewijzigd.

Op deze aanvraag is de reguliere besluitvormingsprocedure van toepassing (artikel 34, vierde lid onder b van de Mijnbouwwet). In de voorbereiding van de wijziging van het instemmingsbesluit voor het winningsplan Tietjerk hebben het SodM en de Tcbb advies uitgebracht op het verzoek en zijn de betrokken decentrale overheden in de gelegenheid gesteld om advies uit te brengen op de concept-wijziging van het instemmingsbesluit.

Wat zijn de vervolgstappen?

Van 27 augustus 2019 tot en met 7 oktober 2019 kunnen belanghebbenden bezwaar maken tegen dit besluit, op grond van de Algemene wet bestuursrecht. Het bezwaarschrift moet uw naam en adres bevatten, duidelijk maken tegen welk besluit u bezwaar maakt en gemotiveerd, gedateerd en ondertekend zijn. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan de Minister van Economische Zaken en Klimaat, Directie Wetgeving en Juridische Zaken, Postbus 20401, 2500 EK DEN HAAG.

Wilt u meer weten?

Voor nadere inlichtingen kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met de heer J.C. Blonk (tel. 070 379 6429).

Naar boven