Gemeente Den Helder – kennisgeving ontwerp Beeldkwaliteitplan Bedrijvenpark Kooypunt, Den Helder

Logo Den Helder

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Den Helder maken bekend dat het Ontwerp Beeldkwaliteitplan Bedrijvenpark Kooypunt met ingang van 26 augustus 2019 voor een periode van zes weken voor ter inzage ligt.

 

Beeldkwaliteitplan

 

Met dit ontwerpbeeldkwaliteitplan voor bedrijvenpark Kooypunt wordt het beeldkwaliteitplan uit 2004 vervangen. Het nieuwe ontwerpbeeldkwaliteitplan sluit aan bij het sinds 2004 sterk gewijzigde ruimtelijke kader en voorziet in de behoefte aan een helder en uitnodigend beeldkwaliteitkader. Om samenhang en gelijkwaardige kwaliteit te realiseren binnen bedrijvenpark Kooypunt zijn in dit ontwerpbeeldkwaliteitsplan spelregels opgenomen waaraan ontwikkelingen moeten voldoen. Enerzijds biedt dit ontwerpbeeldkwaliteitplan ondernemers een duidelijk ontwerpkader, anderzijds vormt het een toetsingskader in relatie tot de welstandstoets.

 

De gemeenteraad dient het ontwerpbeeldkwaliteitsplan overeenkomstig het bepaalde in artikel 12a van de Woningwet vast te stellen. Het beeldkwaliteitsplan dient als aanvulling op het gemeentelijke welstandsbeleid.

 

Inzage

 

Het Ontwerp Beeldkwaliteitplan Bedrijvenpark Kooypunt ligt op de volgende wijze ter inzage:

1.als pdf-bestand op de gemeentelijke website.

2.bij het Klant Contact Centrum in het stadhuis aan de Drs. F. Bijlweg 20 op maandag tot en met woensdag van 8.30 tot 17.00 uur, donderdag van 8.30 tot 19.30 uur en vrijdag van 8.30 tot 15.00 uur.

 

Zienswijze

 

Gedurende de periode van terinzagelegging, kan een belanghebbende een schriftelijke of mondelinge zienswijze indienen. Deze zienswijze dient uw naam, adres, motivatie, datum en een handtekening te bevatten. De schriftelijke zienswijze dient u te richten aan de gemeenteraad van de gemeente Den Helder, Postbus 36, 1780 AA Den Helder. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met de heer Op ten Berg via het telefoonnummer 0223-678814. Ook voor vragen of nadere informatie kunt u met deze persoon contact opnemen.

Naar boven