Ontwerpbestemmingsplan I Luchthaven Eindhoven e.o. (parkeergarage P5) en besluit vormvrije m.e.r.-beoordeling

Logo Eindhoven

Burgemeester en wethouders van Eindhoven maken bekend dat vanaf 22 augustus 2019 het ontwerp van het bestemmingsplan I Luchthaven Eindhoven e.o. (parkeergarage P5) ter inzage ligt. Het bestemmingsplan heeft betrekking op een meerlaagse parkeervoorziening op de locatie van de huidige maaiveldparkeerplaats P5 ten behoeve van Eindhoven Airport. Minimaal 4.200 parkeerplaatsen zijn voorzien in de parkeergarage. Het plangebied ligt parallel aan de Spotterseweg.

Daarnaast maken burgemeester en wethouders van Eindhoven bekend dat zij op 13 augustus 2019 hebben besloten dat er geen milieueffectrapport hoeft te worden opgesteld voor de realisatie van een meerlaagse parkeervoorziening met minimaal 4.200 parkeerplaatsen op het huidige maaiveldparkeerplaats P5 van Eindhoven Airport (gelegen parallel aan de Spottersweg).

Zij zijn van mening dat uit de opgestelde aanmeldnotitie vormvrije m.e.r.-beoordeling blijkt dat het plan geen belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu zal hebben. Het opstellen van een milieueffectrapport is dan ook niet noodzakelijk.

Inzage

Het ontwerp van het bestemmingsplan I Luchthaven Eindhoven e.o. (Parkeergarage P5) en het vormvrije m.e.r.-beoordelingsbesluit met de daarbij behorende stukken liggen met ingang van donderdag 22 augustus 2019 tot en met woensdag 2 oktober 2019 ter inzage. U kunt het plan en het besluit inzien bij het Inwonersplein (Stadskantoor), Stadhuisplein 10, Eindhoven. De openingstijden van het Inwonersplein zijn op maandag van 9.00 tot 19.00 uur en op dinsdag t/m vrijdag van 09.00-16.30 uur.

Daarnaast kunt u het ontwerp van het bestemmingsplan bekijken op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl via de directe link: https://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0772.80331-0201

De bronbestanden kunt u vinden via: https://www.eindhoven.nl/ruimtelijkeplannen/plannen/NL.IMRO.0772.80331-/NL.IMRO.0772.80331-0201/

Zienswijze

Ontwerp bestemmingsplan

Tijdens de genoemde termijn is het voor iedereen mogelijk om een zienswijze in te dienen tegen het ontwerp bestemmingsplan. Dit kan digitaal, schriftelijk of mondeling.

Het digitaal indienen van een zienswijze kan uitsluitend met het formulier dat hiervoor beschikbaar is op de gemeentelijke website via de directe link www.eindhoven.nl/zienswijze. Zienswijzen kunnen niet per e-mail worden ingediend.

Een schriftelijke zienswijze moet zijn voorzien van een datum, naam, adres en handtekening. In de zienswijze moet duidelijk worden aangegeven op welke onderdelen van het ontwerpbestemmingsplan deze betrekking heeft.

Vormvrije m.e.r.-beoordelingsbesluit

Op grond van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht staat tegen dit besluit geen bezwaar of beroep open, tenzij het de belanghebbende rechtstreeks in zijn belang treft. Eventuele bezwaren tegen dit m.e.r.-beoordelingsbesluit kunt u inbrengen als zienswijzen tegen het ontwerp bestemmingsplan.

Een schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar:

De gemeenteraad van Eindhoven, t.a.v. het hoofd van de afdeling Ruimtelijke Ordening, postbus 90150, 5600 RB Eindhoven.

Wilt u liever mondeling een zienswijze indienen dan dient u vóór 25 september 2019 een afspraak te maken met mevrouw I. Verbunt, telefoonnummer (040) 238 2670.

 

Eindhoven 21 augustus 2019

Naar boven