Onderwerp: Verkeersmaatregelen in de Hertogshoef in Raamsdonksveer

Logo Geertruidenberg

Burgemeester en wethouders van Geertruidenberg

Gelet op:

De bepalingen in de Wegenverkeerswet 1994, het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990, het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW) en de Algemene wet bestuursrecht;

Ondergetekende, handelend namens het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Geertruidenberg, daartoe gemachtigd middels het van kracht zijnde mandaatbesluit.

Overwegende:

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeerbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Uit het oogpunt van:

  • 1.

    Het verzekeren van de veiligheid op de weg;

  • 2.

    Het in stand houden van de weg en waarborgen van de bruikbaarheid daarvan;

Is het gewenst om

  • een parkeerverbodszone in te stellen en een 30 km zone uit te breiden in de Hertogshoef in Raamsdonksveer;

  • ter hoogte van Hertogshoef 243 tot en met 245 het parkeren half op de rijbaan half op het trottoir toe te staan.

Met bewoners van de Hertogshoef zijn twee avonden gehouden om de parkeersituatie te verbeteren. Een van de uitkomsten was dat het niet duidelijk was waar men wel of niet mocht parkeren. Om dit te verduidelijken wordt een parkeerverbodszone ingesteld. Hiermee is het uitsluitend toegestaan om in de parkeervakken te parkeren. Tevens wordt er op de rijbaan op diverse locaties vakmarkering aangebracht.

Concreet betekent dit:

  • Dat er in de volledige Hertogshoef een parkeerverbodszone van kracht is;

  • Dat hiermee uitsluitend in vakken geparkeerd mag worden;

  • Dat in de Hertogshoef op de toegangsweg naar Hertogshoef 70 tot en met 76 en op een deel van de Hoevendijk een maximum toegestane snelheid van 30 km/uur wordt ingesteld;

  • Dat ter hoogte van Hertogshoef 243 tot en met 245 half op het trottoir mag worden geparkeerd;

  • Dat er geen redenen zijn om aan te nemen dat deze maatregelen belanghebbenden onevenredig worden benadeeld, noch dat door te nemen maatregelen een onduidelijke verkeerssituatie ontstaat.

Met betrekking tot dit verkeersbesluit is, overeenkomstig artikel 24 BABW, overleg gepleegd met de gemandateerde namens de Korpschefs van de Politiedistricten Hart van Brabant en de Baronie van de Regio-Eenheid Zeeland, West-Brabant.

Besluit

 

  • 1.

    Door het (ver)plaatsen van verkeersborden A1-30-zb en A2-30-ze

  • 2.

    Door het plaatsen van verkeersborden E1zb en E1ze van bijlage I van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 een parkeerverbodszone in te stellen in de Hertogshoef;

  • 3.

    Door het plaatsen van bord E08b van bijlage I van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 het half op de rijbaan half op het trottoir toe te staan ter hoogte van Hertogshoef 243 tot en met 245.

 

Bij dit besluit behoort de volgende tekening:

  • 1.

    DVB19-15 SITUATIETEKENING

 

Raamsdonksveer, 13-08-2018

 

Hoogachtend,

burgemeester en wethouders van Geertruidenberg,

namens dezen,

 

J. Hopmans

Cluster Buitenruimte, Medewerker verkeer

 

Rechtsvoorzieningen:

1. Tegen dit besluit kunt u op grond van artikel 8:1 en 7:1 Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken na de dag van verzending een gemotiveerd bezwaarschrift indienen. U dient dit bezwaarschrift te richten aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Geertruidenberg, postbus 10.001, 4940 GA Raamsdonksveer. Het indienen van een bezwaarschrift schorst de werking van genoemd besluit niet.

Een bezwaarschrift moet ondertekend zijn en ten minste bevatten:

- naam en adres van de indiener;

- dagtekening;

- aanduiding of omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;

- grond(en) van het bezwaar (motivering).

2. Als onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist kunt u op grond van artikel 8:81 Algemene wet bestuursrecht een voorlopige voorziening vragen. Dit verzoek kunt u sturen aan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Zeeland-West-Brabant, Team Bestuursrecht, Postbus 90006, 4800 PA Breda (telefoon 076-5311311) of via http//loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor heeft u een elektronische handtekening nodig (DigiD). Het vragen van een voorlopige voorziening is mogelijk indien u binnen de genoemde termijn ook een bezwaarschrift indient. U bent griffierecht verschuldigd. De griffier van de Rechtbank kan u informeren over de hoogte van het griffierecht en de wijze van betaling.

Naar boven