BEKENDMAKING TERINZAGELEGGING ONTWERPBESTEMMINGSPLAN ‘BUITENGEBIED 2009: HERZIENING LEIJENSTRAAT – VOOREIND’

Logo Reusel-De Mierden

Burgemeester en wethouders van de gemeente Reusel-De Mierden maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied 2009: herzie-ning Leijenstraat - Vooreind’ met ingang van 28 januari 2019 gedurende zes weken ter inzage ligt.

Inhoud

De initiatiefnemer exploiteert een tuinbouwbedrijf gericht op de teelt van aardbeien. Het bedrijf is mo-menteel gevestigd op twee locaties in gemeente Reusel- De Mierden: één in Hulsel (Vooreind 11) en één in Reusel (Leijenstraat 4a). Initiatiefnemer is van plan om de bedrijfsvoering te optimaliseren en efficiënter uit te voeren. De intensieve tak (teelt van aardbeien onder glas) van de bedrijfsvoering gaat centraal plaatsvinden op de locatie in Reusel. De locatie in Hulsel blijft onderdeel van de bedrijfsvoe-ring, maar richt zich op het kweken van aardbeitrayplanten. Kort samengevat betekent dit dat initiatief-nemer op de locatie in Reusel het areaal glas uitbreidt en het areaal glas in Hulsel sloopt.

De initiatiefnemer draagt ook een strook van 25 meter van het perceel waarop de trayvelden en stel-lingen zich bevinden (naast de Raamsloop in Hulsel) over aan het Waterschap, ten gunste van het Natuur Netwerk Brabant (NNB). Ook draagt hij gronden rondom het Hoevensch Loopje over, dat naast de uitbreiding van de glasopstanden op de locatie Leijenstraat 4a in Reusel ligt. Ook dat richt het waterschap in als NNB. De beek gaat er weer meanderen en het waterschap legt er poelen met begeleidende beplanting aan.

Het ontwerpbestemmingsplan bestaat uit een toelichting, planregels en verbeelding.

Inzage

Het ontwerpbesluit en het ontwerpbestemmingsplan liggen ter inzage in de centrale hal van het ge-meentehuis. Het gemeentehuis is geopend van maandag, woensdag en donderdag van 09.00 uur tot 17:00 uur, op dinsdag van 09.00 uur tot 19.00 uur en op vrijdag van 09.00 uur tot 12.30 uur. Tegen betaling van leges kunt u kopieën krijgen van de ter inzage liggende stukken.

U kunt het ontwerpbestemmingsplan ook digitaal raadplegen op:

• de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl;

• de gemeentelijke website: www.reuseldemierden.nl/bestemmingsplannen.

Het identificatienummer van het ontwerpbestemmingsplan is NL.IMRO.1667.BPglas0024-ON01.

Zienswijzen

Tijdens de inzagetermijn kan eenieder bij de gemeenteraad een zienswijze naar voren brengen. Dit kan op de volgende manieren:

• schriftelijk (geen e-mail): de gemeenteraad van Reusel-De Mierden, postbus 11, 5540 AA Reusel;

• mondeling: na afspraak met Toon Capel, telefonisch bereikbaar via het telefoonnummer 0497 - 650 650 of via e-mailadres t.capel@reuseldemierden.nl. De gemeente maakt een kort verslag van de mondelinge zienswijze.

Vragen

Voor het inwinnen van nadere informatie kunt u contact opnemen met Toon Capel. U bereikt hem op via telefoonnummer 0497 - 650 069 of via e-mail t.capel@reuseldemierden.nl.

 

 

 

 

Reusel, 25 januari 2019

het college van burgemeester en wethouders,

T. Thijs J. Eugster

secretaris (wnd.) burgemeester (wnd.)

Naar boven