Ontwerpbesluit hogere grenswaarde wegverkeerslawaai - Provincialeweg tussen 2b-4, Westerhoven

Logo Bergeijk

Burgemeester en wethouders van Bergeijk;

gelet op afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht;

maken bekend, dat zij voornemens zijn een hogere waarde ingevolge de Wet geluidhinder vast te stellen.

Aan de Provincialeweg tussen 2b en 4 te Westerhoven is men voornemens 2 nieuwe woningen te bouwen. De ontwikkeling past niet binnen het bestemmingsplan en er zal daarom een juridisch-planologische procedure doorlopen moeten worden. Uit akoestisch onderzoek is gebleken dat niet aan de voorkeursgrenswaarde uit de Wet geluidhinder (Wgh) voor het wegverkeerslawaai, ten gevolge van het verkeer op de Provincialeweg, voldaan kan worden op de gevels van de nieuwe woningen.

Op grond van artikel 83 van de Wet geluidhinder zijn burgemeester en wethouders van Bergeijk voornemens een ontheffing te verlenen. De hogere waarde heeft betrekking op nieuwbouw van 2 woningen.

Het ontwerpbesluit met ter zaken zijnde stukken (akoestisch onderzoek) liggen op het gemeentehuis, Burg. Magneestraat 1 te Bergeijk vanaf 15 augustus gedurende zes weken ter inzage.

Schriftelijke zienswijzen kunnen door belanghebbenden gedurende de inzagentermijn bij ons college worden ingebracht; zij moeten worden gezonden aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bergeijk, Postbus 10.000, 5570 GA Bergeijk; in die periode kunnen ook mondeling zienswijzen worden ingebracht; hiertoe zal op verzoek een bijeenkomst worden vastgesteld na telefonische afspraak, telefoonnummer 0497-551455.

Bergeijk,

Burgemeester en wethouders van Bergeijk,

H.A.J. Loos

Secretaris

A. Callewaert-de Groot

Burgemeester

Naar boven