Ontwerp-omgevingsvergunning Tuinlaan 56 A/B Schiedam / Ontwerpbesluit hogere grenswaarden geluid (industrielawaai)

Logo Schiedam

Burgemeester en wethouders van Schiedam maken in overeenstemming met het bepaalde in artikel 3.10 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo), artikel 110c van de Wet geluidhinder en artikel 3.12 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat de ontwerp-omgevingsvergunning en het ontwerpbesluit hogere waarden geluid voor de bouw van een woning op het perceel Tuinlaan 56 A/B Schiedam ter inzage liggen.

Aanleiding

Een omgevingsvergunning is gevraagd voor de bouw van een vrijstaande woning op het perceel Tuinlaan 56 A/B Schiedam. Het bouwplan is niet in overeenstemming met het ter plaatse geldende bestemmingsplan ‘Binnenstad 2014’ omdat de woning buiten een daartoe aangewezen bouwvlak wordt gebouwd.

Ontwerp-omgevingsvergunning

Op grond van artikel 2.12, eerste lid, sub a, onder 3 Wabo kan een omgevingsvergunning waarbij wordt afgeweken van het bestemmingsplan worden verleend wanneer de activiteit, volgens een goede ruimtelijke onderbouwing, niet in strijd is met een goede ruimtelijke ordening. De initiatiefnemer heeft de benodigde ruimtelijke onderbouwing aangeleverd.

Op grond van artikel 6:5 van het Besluit omgevingsrecht wordt de genoemde afwijking van het bestemmingsplan niet verleend nadat de gemeenteraad heeft aangegeven dat zij geen bedenkingen heeft tegen het ruimtelijk initiatief. De gemeenteraad van Schiedam heeft op 20 september 2012 een ‘Algemene verklaring van geen bedenkingen’ vastgesteld. Het project valt onder de reikwijdte van artikel 2, eerste lid van deze Algemene verklaring. Aan de verdere voorwaarden voor toepassing van de Algemene verklaring is voldaan.

Hogere waarden (geluid)

Ter plaatse van de nieuwe woning wordt de wettelijke voorkeursgrenswaarde voor industrielawaai uit de Wet geluidhinder overschreden. Voor de bouw van de woning is, met inachtname van diverse bouwkundige maatregelen, vaststelling van een hogere waarde geluid nodig. De procedure tot het vaststellen van hogere waarden geluid is gekoppeld aan de procedure voor de omgevingsvergunning.

Ter inzage

De ontwerp-omgevingsvergunning, de ruimtelijke onderbouwing, het ontwerpbesluit hogere waarden geluid en de andere op de procedure betrekking hebbende stukken liggen vanaf 22 augustus 2019 gedurende zes weken ter inzage bij het Klant Contact Centrum (KCC) in het Stadskantoor, Stadserf 1 te Schiedam. Het KCC is op afspraak geopend. U kunt het KCC telefonisch bereiken via telefoonnummer 14010.

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan eenieder schriftelijk of mondeling zienswijzen op de ontwerp-omgevingsvergunning en het ontwerpbesluit hogere grenswaarden geluid geven. Zienswijzen richt u aan het College van Burgemeester en Wethouders van Schiedam t.a.v. Teammanager Ruimtelijke Ontwikkeling & Beleid, postbus 1501, 3100 EA te Schiedam. Mondelinge zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht bij de balie Bouwen, Wonen en Milieu van het KCC.

Naar boven