Gemeente Tynaarlo - voorontwerp-facetbestemmingsplan ‘kleinschalige windturbines Buitengebied’ ter inzage

Logo Tynaarlo

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Tynaarlo maken bekend dat het voorontwerp-facetbestemmingsplan ‘kleinschalige windturbines Buitengebied’ wordt vrijgegeven voor inspraak.

Inhoud

Het ter inzage liggende facetbestemmingsplan heeft betrekking op het toestaan van kleinschalige windturbines (maximale ashoogte 15,00 m) in het buitengebied van de gemeente Tynaarlo. Vanuit de agrarische sector is interesse getoond om kleinschalige windturbines te plaatsen bij het bedrijf. De gemeente Tynaarlo wil in deze behoefte voorzien en om die reden kleinschalige windturbines mogelijk maken. De regeling is alleen bedoeld voor agrarische bedrijven die nu al onderdeel uitmaken van het (bestemmingsplan) Buitengebied Tynaarlo.

Een initiatief voor een kleinschalige windturbine moet aan een aantal voorwaarden voldoen. Het beleidskader 'Beleidsregel toetsingskader kleinschalige windturbines' bevat deze voorwaarden.

Inzien van de stukken

Het voorontwerp-facetbestemmingsplan ligt met ingang van vrijdag 16 augustus 2019 tijdens onze openingstijden gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis, Kornoeljeplein 1 te Vries. Buiten de openingstijden is inzage van het voorontwerp-facetbestemmingsplan na telefonische afspraak mogelijk.

Daarnaast kunt u het voorontwerp-facetbestemmingsplan bekijken op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Voor het raadplegen van dit plan op de landelijke website kunt u gebruik maken van de imrocode (planID) NL.IMRO.1730.BPfacetwindBuTy-0201.

Wilt u reageren?

Gedurende bovengenoemde termijn van zes weken, kan iedereen schriftelijk een inspraak-reactie indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Tynaarlo, Postbus 5, 9480 AA te Vries. Ook bestaat de mogelijkheid om mondeling te reageren. Wij maken hiervoor graag een afspraak met u.

Informatie

Meer informatie? Neem contact met ons op via info@tynaarlo.nl of via telefoonnummer 0592-266 662.

Naar boven