Wet geluidhinder- concept saneringsprogramma voor geluidsanering van de woningen Centrumroute fase 1 (deel Jan van Hout)

Logo Leiden

Namens het college van burgemeester en wethouders van de Leiden heeft de Omgevingsdienst West-Holland een concept saneringsprogramma vastgesteld voor geluidsanering van een aantal  woningen aan de Geregracht op het Levendaal en in de Oranjeboomstraat. Deze woningen staan op een lijst met saneringswoningen die het toenmalige ministerie van VROM in 2000 heeft opgesteld. Het betreft woningen die worden blootgesteld aan wegverkeerslawaai met een bouwjaar voor 1986.

In het concept saneringsprogramma staat de toekomstige geluidsbelasting op de gevel van de betreffende saneringswoningen vermeld. Ook staat erin welke maatregelen er getroffen kunnen worden om de geluidsbelasting op de saneringswoningen te beperken. Na de ter inzagelegging wordt dit saneringsprogramma ingediend bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Na vaststelling van het saneringsprogramma door de Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat stelt deze bij besluit de maximaal toelaatbare geluidsbelasting op de betrokken woningen vast.

Stukken inzien

Het concept saneringsprogramma ligt ter inzage in de periode van 23 augustus 2019 tot en met 3 oktober 2019 bij:

  • 1.

    de informatiebalie van het Stadhuis, Stadhuisplein 1 in Leiden van maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 17.00 uur, op donderdag ook tot 20.00 en op zaterdag van 9.00 tot 13.00.

  • 2.

    de informatiebalie van het Stadsbouwhuis, Langegracht 72 in Leiden van maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 17.00 uur.

    U kunt het concept saneringsprogramma m.i.v. 23 augustus ook vinden op: www.odwh.nl/actuele-dossiers (dossiernaam: Concept saneringsprogramma Centrumroute fase 1).

     

    Zienswijzen geven

    U kunt tijdens de ter inzageperiode een zienswijze (reactie) indienen. Richt uw brief aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Leiden p/a: Omgevingsdienst West-Holland, Postbus 159, 2300 AD Leiden. U kunt ook mondeling uw zienswijze geven.

     

    Inlichtingen

    Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

  • 1.

    mevrouw W. Hoekman van de Omgevingsdienst tel. 071-4083294

 

Naar boven