Kennisgeving bestemmingsplan ‘Terbregge’

Logo Rotterdam

Burgemeester en wethouders van Rotterdam maken bekend dat met ingang van vrijdag 23 augustus 2019 gedurende een periode van zes weken (dus tot en met donderdag 3 oktober 2019) het ontwerpbestemmingsplan ‘Terbregge’ (NL.IMRO.0599.BP1098Terbregge-on01) met de bijbehorende stukken voor een ieder ter inzage ligt bij de informatiebalie van het Timmerhuis, Halvemaanpassage 1. Het ontwerpbestemmingsplan kunt u na het maken van een afspraak (010-2672514) inzien.

 

Het ontwerpbestemmingsplan met de bijbehorende stukken is tevens beschikbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Het bestemmingsplan gaat over Terbregge en ligt op de linkeroever van de Rotte, ruwweg tussen de A20, de Rotte en Prins Alexander. De nieuwe snelweg A16 Rotterdam valt buiten het plan.

 

De gemeente maakt een nieuw bestemmingsplan voor Terbregge, omdat de plannen uit 2009 en 2011 voor het gebied verouderd zijn. De gemeente wil het bestemmingsplan actueel maken en daarbij in grote lijn de volgende ontwikkelingen meenemen:

 

  • 1.

    Een enkele nieuwe woning op de hoek van de Rotte en de Terbregseweg.

  • 2.

    De mogelijke transformatie van het leegstaande (school)gebouw Ommoordseweg hoek Terbregseweg.

  • 3.

    Op een paar locaties aan de Bergse Linker Rottekade zijn de bouwmogelijkheden uit het vorige bestemmingsplan overgenomen. Enkele bedrijven en panden kunnen vervangen worden, maar concrete plannen ontbreken nu nog. Voor de realisatie is een procedure met een wijzigingsplan nodig.

  • 4.

    In Terbregge staan enkele beeldbepalende panden. Deze panden krijgen een dubbelbestemming, waardoor deze alleen bij zwaarwegende redenen gesloopt kunnen worden. 

     

    Zienswijzen

    Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder over het ontwerpbestemmingsplan schriftelijk gemotiveerde zienswijzen kenbaar maken aan de gemeenteraad, door tussenkomst van de directeur van Stadsontwikkeling, R&W/Bestemmingsplannen, Postbus 6575, 3002 AN Rotterdam. Tevens kunnen gedurende deze termijn door een ieder mondeling gemotiveerde zienswijzen kenbaar worden gemaakt. Voor het maken van een afspraak kunt u op maandagmiddag of op woensdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur 06 - 1023 7995 bellen.

     

    Informatieavond

    In de kantine van het Sportcomplex “Nieuwe Terbregge”, Bok de Korverweg 1, wordt op woensdag 4 september 2019 van 19:00 tot 20:30 uur een informatieavond gehouden over het ontwerpbestemmingsplan. De informatieavond kent geen vast programma. U kunt op elk tijdstip tussen 19:00 en 20:30 uur binnenkomen en het ontwerpbestemmingsplan inzien. Er zijn verschillende ambtenaren aanwezig aan wie u vragen kunst stellen over de inhoud van het ontwerpbestemmingsplan dat ter inzage ligt.

     

    Rotterdam, 21 augustus 2019 

     

    Burgemeester en wethouders voornoemd,

    namens dezen,

     

    Mevr. H.M. van Bockxmeer

    Algemeen directeur cluster Stadsontwikkeling

Naar boven