KENNISGEVING m.e.r. - procedure Verda

Logo Groningen

Mededeling van Verda met betrekking tot de m.e.r.-procedure voor de oprichting van een bedrijf voor het terugwinnen van brandstoffen en chemische producten uit zogenaamd polymeerafval in Delfzijl.

 

Verda heeft op 8 augustus 2019 bij Gedeputeerde Staten van de provincie Groningen een schriftelijke Mededeling ingediend van het voornemen een bedrijf op te richten op industrieterrein Oosterhorn te Delfzijl. Het project van Verda is bedoeld om uit geshredderd niet-gevaarlijk polymerenafval brandstoffen terug te winnen, gerecyclede chemische producten en biogas te produceren.

Procedure

Met het indienen van de Mededeling is de wettelijke (uitgebreide) m.e.r.-procedure gestart..Op grond van Cat. D18.1 en D34.4 van het Besluit m.e.r. is sprake van een m.e.r.-beoordelingsplichtige activiteit. Verda heeft er voor gekozen vrijwillig een MER op te stellen. Het MER wordt opgesteld ten behoeve van de aan te vragen omgevingsvergunning ingevolge de Wabo.

In de Mededeling is een omschrijving gegeven van het voornemen met een globale aanduiding van de aard en de gevolgen voor het milieu. Voordat het MER kan worden opgesteld dient het bevoegd gezag advies te geven over de reikwijdte en het detailniveau van het MER.Ten behoeve van dit advies is het mogelijk zienswijzen in te dienen.

Terinzagelegging

De Mededeling ligt tijdens kantooruren ter inzage van 19 augustus tot en met 30 september 2019.

a. in het gemeentehuis van de gemeente Delfzijl

b. in het Provinciehuis te Groningen. Hiervoor dient u zich te melden bij de balie, ingang Sint Jansstraat 4 in Groningen.

De mededeling is ook te vinden op de website van de provincie Groningen (www.provinciegroningen.nl).

Inspraak

Een ieder kan tot en met 30 september 2019 schriftelijke zienswijzen indienen met betrekking tot het vast te stellen advies voor de reikwijdte en het detailniveau voor het MER bij Gedeputeerde Staten van de provincie Groningen, p/a Afdeling Omgeving en Milieu, Postbus 610, 9700 AP te Groningen. Op verzoek kan dit ook mondeling. Daarvoor dient u een afspraak te maken via een van de onderstaande telefoonnummers. Wettelijke adviseurs kunnen tot en met 30 september 2019 hun advies voor de reikwijdte en het detailniveau indienen. We hebben er voor gekozen om in deze fase van de m.e.r.-procedure geen advies te vragen aan de Commissie voor de m.e.r.

Inlichtingen

Voor nadere informatie kunt u zich wenden tot een van de m.e.r.-coordinatoren:

- mevr. B. Enfield-Zwerwer, tel: 050-3164724 of

- dhr. H. Roelofs, tel: 050-3164090

 

Naar boven