Kennisgeving ontwerp van het besluit tot wijziging van het tracébesluit spooruitbreiding Schiphol – Amsterdam – Almere – Lelystad (traject Hoofddorp – Diemen) uit 2010, Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

Van donderdag 29 augustus tot en met woensdag 9 oktober 2019 kunt u een zienswijze geven over het ontwerp van het besluit tot wijziging van het tracébesluit Schiphol – Amsterdam – Almere – Lelystad (traject Hoofddorp – Diemen) uit 2010. In deze kennisgeving leest u hoe u dat kunt doen.

In 2010 is besloten dat ProRail een geluidsscherm zou aanleggen langs de spoorlijn Amsterdam – Schiphol ter hoogte van Badhoevedorp. Dit geluidsscherm, van 925 meter lang en 1 tot 1,5 meter hoog, zou worden gebouwd tussen het spoor en de A4. Ondertussen heeft Rijkswaterstaat een geluidsscherm geplaatst van 5 meter hoog, ter hoogte van dezelfde locatie.

De komst van dit geluidsscherm was nog niet bekend toen het tracébesluit spooruitbreiding Schiphol – Amsterdam – Almere – Lelystad werd vastgesteld. Uit onderzoek blijkt dat het geluidsscherm langs het spoor hierdoor niet meer nodig is, dit levert geen extra geluidreductie op voor de omgeving. Het tracébesluit moet worden aangepast op het niet aanleggen van het geluidscherm langs het spoor. Het eerdere besluit is aangepast op het niet bouwen van het geluidscherm. Voor meer informatie over het ontwerpbesluit kunt u terecht op: www.platformparticipatie.nl/ovsaal.

STUKKEN BEKIJKEN

Alle documenten staan op: www.platformparticipatie.nl/ovsaal. Op papier kunt u de stukken van donderdag 29 augustus tot en met woensdag 9 oktober 2019 tijdens reguliere openingstijden bekijken op de volgende locaties:

  • Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

    Rijnstraat 8, 2515 XP Den Haag (alleen op afspraak, telefoon 070 456 89 99).

  • gemeente Amsterdam

    Stadsloket Nieuw-West, Osdorpplein 1000, 1068 TG Amsterdam.

  • gemeente Haarlemmermeer

    Ondernemersplein, Raadhuisplein 1, 2132 TZ Hoofddorp.

UW ZIENSWIJZE IS WELKOM

Een zienswijze indienen kan op 3 manieren. U ontvangt altijd een ontvangstbevestiging.

DIGITAAL

Bij voorkeur ontvangen wij uw zienswijze via: www.platformparticipatie.nl/ovsaal.

MONDELING

Telefonisch tijdens kantooruren via telefoonnummer 070 456 89 99.

POST

Adres: Directie Participatie

O.v.v. OV-SAAL

Postbus 20901, 2500 GH Den Haag.

VRAGEN

Voor vragen over de participatieprocedure kunt u bellen met de directie Participatie, tel. 070 456 89 99.

Voor inhoudelijke vragen over dit project kunt u ook bellen met Prorail Publiekscontacten, tel. 0800 776 72 45.

VERVOLG

De zienswijzen worden beantwoord in een Nota van Antwoord. In deze nota wordt vermeld op welke wijze uw zienswijze in het vervolg van het proces wordt betrokken.

INFORMATIE

Meer informatie op: www.platformparticipatie.nl/ovsaal.

Naar boven