[Gehandicaptenparkeerplaats Generaal Gavinstraat 73 te Groesbeek, gemeente Berg en Dal]

Logo Berg en Dal

[Z-19-78651]

[Burgemeester en Wethouders gemeente Berg en Dal]

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Op 30 juli 2019 hebben wij een aanvraag gekregen voor een gehandicapten-parkeerplaats aan de Generaal Gavinstraat 73 te Groesbeek. We hebben de situatie onderzocht en besloten het verzoek in te willigen.]

BESLUIT

[Burgemeester en Wethouders van Berg en Dal, welke hiervoor bevoegd zijn volgens artikel 18, lid 1, sub d van de Wegenverkeerswet 1994 en uitvoering gevend aan artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer.

De heer Buijl heeft ons gevraagd om voor hem een gehandicaptenparkeerplaats te reserveren dichtbij zijn woning .

De openbare parkeerplaatsen op onze wegen mogen door iedereen gebruikt worden. Het kan voorkomen, dat niet altijd dicht bij een woning een parkeerplaats vrij is.

Voor gehandicapten kan dit een ernstige belemmering vormen in hun doen en laten. Als voldaan wordt aan een aantal voorwaarden, reserveren wij daarom voor gehandicapten een parkeerplaats dichtbij de woning. Een parkeerplaats krijgt dan een verkeersbord met daaronder het kenteken van de auto.

De heer Buijl voldoet aan de voorwaarden:

a) Hij is in het bezit van een gehandicaptenparkeerkaart voor een bestuurder;

b) De woning beschikt niet over een eigen, geschikte oprit.

De Generaal Gavinstraat in Groesbeek is bij ons in eigendom, beheer en onderhoud.

De Afdeling Verkeer van de Politie Gelderland-Zuid stemt in met het reserveren van parkeerplaatsen voor gehandicapten.

]

B e s l u i t e n : Een gehandicaptenparkeerplaats te reserveren bij de woning Generaal Gavinstraat 73 te Groesbeek. De afdeling Openbare Ruimte zal deze aangeven met een verkeersbord model E06 uit bijlage 1 van het RVV 1990 en een onderbord met daarop het kenteken van de auto;

Berg en Dal, 8 augustus 2019,

Namens deze,

G. Kwant

Hoofd afdeling Openbare Ruimte

Mededelingen

Bezwaar- of beroepsclausule

[N.B.:

Ingevolge artikel 7:1 van de Algemene wet bestuursrecht kan binnen 6 weken na de dag van bekendmaking van dit besluit in de Staatscourant een gemotiveerd bezwaarschrift bij ons worden ingediend. Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en tenminste te bevatten uw naam, adres, dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep.

Indien een bezwaarschrift is ingediend kunt u tevens – indien onverwijlde spoed dat vereist – tegen betaling van griffierechten een voorlopige voorziening vragen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank, sector bestuursrecht, postbus 9030, 6800 EM Arnhem.

U kunt ook digitaal beroep instellen of een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

]

Naar boven