Kennisgeving wijziging instemmingsbesluit winningsplan Coevorden, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

De Minister van Economische Zaken en Klimaat heeft ingestemd met het verzoek tot wijziging van het instemmingsbesluit voor het winningsplan Coevorden. De wijziging van het instemmingsbesluit Coevorden betreft het aanpassen van de productieperiode voor de winning van gas uit het gasveld Coevorden naar 2033. De gevraagde aanpassing van de einddatum geeft slechts meer tijd om de totale volumes te kunnen produceren waarmee reeds is ingestemd in het instemmingsbesluit van 11 juni 2004 door de Minister van Economische Zaken. Geografisch gezien ligt het gasveld Coevorden in de provincies Overijssel en Drenthe, in de gemeenten Hardenberg en Coevorden en in het verzorgingsgebied van Waterschap Vechtstromen.

Op deze aanvraag is de reguliere besluitvormingsprocedure van toepassing (artikel 34, vierde lid onder b van de Mijnbouwwet). In de voorbereiding van de wijziging van het instemmingsbesluit voor het winningsplan Coevorden zijn de betrokken decentrale overheden in de gelegenheid gesteld om advies uit te brengen op de concept-wijziging van het instemmingsbesluit.

Tot en met 3 oktober 2019 kunnen belanghebbenden bezwaar maken tegen dit besluit, op grond van de Algemene wet bestuursrecht. Het bezwaarschrift moet uw naam en adres bevatten, duidelijk maken tegen welk besluit u bezwaar maakt en gemotiveerd, gedateerd en ondertekend zijn. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan de Minister van Economische Zaken en Klimaat, Directie Wetgeving en Juridische Zaken, Postbus 20401, 2500 EK Den Haag.

Het besluit en de achterliggende stukken zijn te raadplegen op www.nlog.nl. Voor nadere inlichtingen kunt u op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag, tijdens kantooruren, contact opnemen met mevrouw C. Sayginer (tel. 070 379 8610).

Naar boven