Gemeente Tynaarlo - ontwerpbestemmingsplan ‘Groningerstraat 50 Midlaren’ ter inzage

Logo Tynaarlo

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Tynaarlo maken bekend dat het ontwerp-bestemmingsplan ‘Groningerstraat 50 Midlaren’ ter inzage wordt gelegd voor de vaststelling.

Inhoud

Op het perceel Groningerstraat 50 te Midlaren is voormalige agrarische bebouwing aanwezig en was in het verleden een autobedrijf gevestigd. Voor dit perceel is nu in het kader van de ‘Ruimte voor Ruimte regeling’ een nieuwe invulling voorzien. De eigenaar van het perceel wil alle bestaande bebouwing op het perceel slopen en daarvoor twee nieuwe woningen herbouwen.

Door deze ontwikkeling zal er sprake zijn van een ruimtelijke verbetering in het dorp Midlaren en de gemeente wil hieraan medewerking verlenen. Om dit te kunnen realiseren dient het bestemmingsplan terplekke te worden gewijzigd.

Hiervoor is een ontwerpbestemmingsplan opgesteld die de bouw van twee vrijstaande woningen mogelijk maakt. Het ontwerpbestemmingsplan is op kleine onderdelen gewijzigd ten opzichte van het voorontwerpbestemmingsplan. Dit mede naar aanleiding van inspraakreacties van omwonenden.

Inzien van de stukken

Het ontwerpbestemmingsplan en bijbehorende stukken liggen met ingang van vrijdag 9 augustus 2019 tijdens onze openingstijden gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis, Kornoeljeplein 1 te Vries. Buiten de openingstijden is inzage van het ontwerpbestemmingsplan na telefonische afspraak mogelijk.

Daarnaast kunt u het ontwerpbestemmingsplan bekijken op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Voor het raadplegen van dit plan op de landelijke website kunt u gebruik maken van de imrocode (planID) NL.IMRO.1730.BPGroningerstr50ML-0301.

Wilt u reageren?

Gedurende bovengenoemde termijn van zes weken kan iedereen schriftelijk een zienswijze indienen bij de gemeenteraad, Postbus 5, 9480 AA te Vries. Ook bestaat de mogelijkheid om mondeling te reageren. Wij maken hiervoor graag een afspraak met u.

Informatie

Meer informatie? Neem contact met ons op via info@tynaarlo.nl of via telefoonnummer 0592-266 662.

 

Naar boven