Voorontwerp Bestemmingsplan Frederikslaan 7 te Hillegom

Logo Lisse

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Lisse maken ingevolge het bepaalde in artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening bekend dat het bestemmingsplan Frederikslaan 7 (NL.IMRO.0553.Frederikslaan7-vox1) wordt voorbereid. Het voorontwerp van het bestemmingsplan ligt van donderdag 31 januari 2019 tot en met woensdag 13 maart 2019 voor inspraak ter inzage.

Aanleiding

De aanleiding voor het voorliggende bestemmingsplan is de oprichting van een schuurkas op het perceel Frederikslaan 7. De aangevraagde schuurkas is gelegen op het grondgebied van zowel de gemeente Hillegom als Lisse. De schuurkas betreft een uitbreiding van de bestaande bebouwing op de locatie. De aanvraag is passend binnen het bestemmingsplan Landelijk Gebied 1997 van de gemeente Hillegom maar niet binnen het bestemmingsplan Landelijk Gebied 2012 van de gemeente Lisse. Verschuiving en uitbreiding van het bestaande bouwvlak is nodig om te voldoen aan de aanvraag. Het voorliggend voorontwerp voorziet daarin. De gemeente Lisse is voornemens om medewerking te verlenen aan dit initiatief.

Plangebied

Het plangebied omvat het bedrijfsperceel voor zover gelegen in de gemeente Lisse. Ruwweg houdt dit in dat het achterste deel van het terrein het plangebied vormt; het deel ten westen van de bestaande bedrijfsbebouwing. Het perceel ligt even ten oosten van de Leidsevaart en ten westen van de kernen Hillegom (ten zuidwesten) en Lisse (ten noordwesten).

Inspraak

Voor de wettelijke procedure tot vaststelling van het bestemmingsplan te starten, wordt het voorontwerp van het bestemmingsplan Frederikslaan 7 vanaf 31 januari 2019 tot en met 13 maart 2019 voor inspraak ter inzage gelegd. Tijdens deze periode kunt u het voorontwerpbestemmingsplan inzien op het gemeentehuis van Lisse en kunt u schriftelijk of mondeling uw inspraak indienen bij burgemeester en wethouders van de gemeente Lisse, Postbus 200, 2161 AE Lisse of digitaal via e-mailadres: gemeente@Lisse.nl.

Vermeld hierbij altijd uw naam en adresgegevens. Voor mondelinge inspraak kunt u contact opnemen met Renate van de Nes. Anonieme reacties worden niet in behandeling genomen. Voor

meer informatie kunt u contact opnemen met Renate van de Nes. Telefoon 14 0252.

 

Naar boven