VASTSTELLING WIJZIGINGSPLAN ‘LANDGOED DE WITTENBURG 3 / 4’ EN BESLUIT HOGERE WAARDEN WET GELUIDHINDER (WEGVERKEERSLAWAAI)VASTSTELLING WIJZIGINGSPLAN ‘LANDGOED DE WITTENBURG 3 / 4’ EN BESLUIT HOGERE WAARDEN WET GELUIDHINDER (WEGVERKEERSLAWAAI)

Logo Wassenaar

Burgemeester en wethouders van Wassenaar maken ingevolge artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 110c van de Wet geluidhinder het volgende bekend:

  • 1.

    Het college heeft op 16 juli 2019 -ingevolge artikel 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening- het wijzigingsplan ‘landgoed de Wittenburg 3 / 4’ (IDN: NL.IMRO.0629.WPLG2015Wittenburg-VG01) gewijzigd vastgesteld.

  • 2.

    Het college heeft op 16 juli 2019 -ingevolge artikel 110a Wet geluidhinder juncto artikel 83, lid 1 en 2 Wet geluidhinder- een hogere waarde geluid vastgesteld.

  

Wijzigingsplan ‘landgoed de Wittenburg 3 / 4’

Het plan voorziet in de wijziging van de bestemming van het koetshuis van Landgoed de Wittenburg van de bestemming ‘Maatschappelijk’ naar ‘Wonen - 1’. Het wijzigingsplan maakt de verbouwing van het koetshuis tot één woning juridisch-planologisch mogelijk alsmede de bewoning ervan.

 

Besluit hogere waarden Wet geluidhinder (wegverkeerslawaai) landgoed de Wittenburg 3-4

Het vaststellen van een hogere waarde geluid is noodzakelijk omdat -voor de beoogde functie wonen in het koetshuis aan de Wittenburg 3 / 4- de maximaal toelaatbare geluidbelasting op de gevel van het koetshuis wordt overschreden door het wegverkeer op de N44.

 

Terinzagelegging

Gedurende zes weken en één dag, vanaf 8 augustus 2019 tot en met 19 september 2019, liggen het vastgestelde wijzigingsplan (inclusief het bijbehorende collegebesluit) en het besluit hogere waarden voor een ieder ter inzage bij het KlantContactCentrum van het gemeentekantoor aan de Johan de Wittstraat 45 te Wassenaar. Het wijzigingsplan en het besluit hogere waarden zijn ook in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Beroep

Bent u het niet eens met dit besluit en bent u belanghebbende? Dan kunt u op grond van de Algemene wet bestuursrecht gedurende de beroepstermijn van zes weken, vanaf 9 augustus 2019 tot en met 19 september 2019, gemotiveerd tegen dit besluit en onder vermelding van het onderwerp beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Een afschrift van het besluit waartegen het beroep zicht richt dient te worden meegezonden.

 

Geen beroep kan worden ingesteld door de belanghebbende die tegen het ontwerp geen zienswijze naar voren heeft gebracht of aan wie redelijkerwijs verweten kan worden geen zienswijze te hebben ingebracht. Dit laatste geldt niet in twee gevallen:

  • 1.

    Als u kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest zich tijdig tot het college te wenden; of

  • 2.

    Als u beroep wilt instellen tegen wijzigingen die het college pas bij de vaststelling van het wijzigingsplan in het ontwerp heeft aangebracht.

 

Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking van het besluit tot gevolg. Daarvoor kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag.

 

Burgemeester en wethouders van Wassenaar

Wassenaar, 7 augustus 2019

 

Naar boven