Ontwerpbestemmingsplan 'Partiële herziening BP Buitengebied 2012 – Uitbreiding camping Vinkenhof

Logo Valkenburg aan de Geul

Burgemeester en wethouders van Valkenburg a/d Geul maken bekend dat vanaf donderdag 8 augustus tot en met woensdag 19 september 2019 voor iedereen ter inzage ligt het ontwerp van het bestemmingsplan 'Partiële herziening BP Buitengebied 2019 – Uitbreiding camping Vinkenhof.

Het ontwerp bestemmingsplan heeft betrekking op de locatie Engwegen 2a te Schin op Geul, waar op dit moment een camping wordt geëxploiteerd met 150 verblijfsaccommodaties (kampeerplaatsen en recreatieverblijven). Met het oog op de toekomst hebben de eigenaren van de camping een perceel grond aangekocht, direct grenzend aan het bestaande kampeerterrein. Door deze aankoop is camping Vinkenhof nu in staat de volgende ontwikkelingen te realiseren:

  • 1.

    het uitbreiden van de camping met 9 ‘Glamping’ accommodaties. Om aan de parkeernorm te voldoen zal ook een parkeerplaats worden aangelegd met 15 parkeerplaatsen;

  • 2.

    het uitbreiden van de openstelling van de camping tot een jaarronde exploitatie.

Met de partiele herziening van het bestemmingsplan worden de bovengenoemde ontwikkelingen planologisch-juridisch mogelijk gemaakt.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan is op de volgende wijze elektronisch raadpleegbaar:

  • 1.

    via de website https://www.ruimtelijkeplannen.nl/viewer/#!/idn/NL.IMRO.0994.2018BP002-ON01 en via de gemeentelijke website http://www.valkenburg.nl onder het menu actueel/ bekendmakingen;

  • 2.

    inzage via het Klantencontactcentrum (KCC) van het gemeentehuis (de papieren versie), bereikbaar via tel. 14043;

Bij verschillen tussen de digitale en de papieren (analoge) versie van het bestemmingsplan is de digitale versie van het plan doorslaggevend.

 

De bronbestanden van het vastgestelde bestemmingsplan zijn beschikbaar op het webadres:

http://ro.valkenburg.nl/plans_prod/NL.IMRO.0994.2018BP006-/NL.IMRO.0994.2018BP002-ON01/

Indienen zienswijze

Tot en met 19 september 2019 kan iedereen, zowel schriftelijk als mondeling, een zienswijze indienen bij de gemeenteraad (in een brief of per e-mail). Gelieve als onderwerp te vermelden 'zienswijze ontwerpbestemmingsplan camping Vinkenhof’. U kunt uw zienswijze opsturen (ter attentie van de gemeenteraad) naar Postbus 998, 6300 AZ Valkenburg of per e-mail naar info@valkenburg.nl. Een zienswijze dient de volgende informatie te bevatten: naam en adres van de indiener, datum en de redenen van de zienswijze. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u via tel. 14 043 een afspraak maken met Wilma Hendriks (niet aanwezig van 30 augustus t/m 13 september).

 

Naar boven