Kennisgeving bestemmingsplan 'Zestienhoven'

Logo Rotterdam

Burgemeester en wethouders van Rotterdam maken bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 9 juli 2019 het bestemmingsplan ‘Zestienhoven’ (NL.IMRO.0599.BP1100Zestienhoven-va01) heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerp dat ter inzage heeft gelegen.

 

De grens van het bestemmingsplangebied wordt globaal gevormd door de Doenkade en het vliegveld in het noorden en de G.K. van Hogendorpweg in het oosten. De waterloop ten zuiden van de reeds gerealiseerde buurt Rietzoom en de volkstuincomplexen vormt de zuidelijke plangrens en de westelijke plangrens wordt gevormd door de Achterdijk en de A13. De gronden aan weerszijden van de HSL ten zuiden van Rietzoom (tot aan de A20) maken ook onderdeel uit van het plangebied.

 

Het bestemmingsplan heeft tot doel een actueel planologisch en juridisch kader te bieden voor de (deels nog te ontwikkelen) woonwijk Park16Hoven en het aangrenzende gebied.

 

Voor die delen van het plangebied die al gerealiseerd zijn is vooral de bestaande situatie vastgelegd. Voor de nog te ontwikkelen gebieden Reijsendaal, Hof van Maasdam en Buitenplaats zijn ruimere, ontwikkelingsgerichte bestemmingen opgenomen die gekoppeld zijn aan een maximaal programma. De zogenaamde vrije kavels hebben een bestemming gekregen, die is afgestemd op de bouwmogelijkheden die bij de kavels geboden worden.

 

Ten opzichte van de geldende bestemmingsplannen zijn een aantal nieuwe ontwikkelingen opgenomen, waarvan de belangrijkste zijn:

 

  • 1.

    Door het te verwachten Luchthavenbesluit Rotterdam The Hague Airport worden in de toekomst andere geluidscontouren van toepassing voor Park 16Hoven, óók indien de luchthaven niet uitbreidt. De planontwikkeling is hierop aangepast.

  • 2.

    Door de gewijzigde marktomstandigheden is er nu minder behoefte aan de niet-woonfuncties kantoren, bedrijven en winkelcentrum, maar wel aan woningen, een tweede basisschool en een buurtsuper; het bestemmingsplan is hierop aangepast.   

    Het raadsbesluit en het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken alsmede het definitieve besluit hogere waarden Wet geluidhinder liggen met ingang van vrijdag 9 augustus 2019 tot en met vrijdag 20 september 2019 ter inzage bij de informatiebalie van het Timmerhuis, Halvemaanpassage 1. Het bestemmingsplan kunt u na het maken van een afspraak (010-2672514) inzien.

    De stukken kunnen tevens worden ingezien via www.ruimtelijkeplannen.nl.

     

    Tegen het vaststellingsbesluit en tegen het definitieve besluit hogere waarden kan van zaterdag 10 augustus 2019 tot en met vrijdag 20 september 2019 beroep worden ingesteld door:

    - belanghebbenden die tijdig hun zienswijze over het ontwerp naar voren hebben gebracht;

    - belanghebbenden die kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest;

    - belanghebbenden die bezwaren hebben tegen wijzigingen die bij de vaststelling van het

    bestemmingsplan zijn aangebracht.

     

    Het beroep moet schriftelijk worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Indien beroep wordt ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor zowel het beroepschrift als het verzoekschrift is griffierecht verschuldigd. Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking alvorens op het verzoek is beslist.

     

    Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat u in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden u aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

     

    Rotterdam, 7 augustus 2019

     

    Burgemeester en wethouders voornoemd,

    namens dezen,

     

    Mevr. H.M. van Bockxmeer

    Algemeen directeur cluster Stadsontwikkeling

Naar boven