Bekendmaking vestiging Wet voorkeursrecht gemeente Ouder-Amstel

Logo Ouder-Amstel

Burgemeester en wethouders van Ouder-Amstel maken op grond van artikel 7, lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend dat de raad van de gemeente Ouder-Amstel op 6 juni 2019 heeft besloten om op grond van artikel 2 juncto artikel 5 van de Wvg percelen aan te wijzen als gronden waarop de artikelen 10 tot en met 15, 24 en 26 van de Wvg van toepassing zijn.

Het betreft het perceel gelegen ter plaatse van de Rondehoep Oost 29 en 29 A te Ouderkerk aan de Amstel. De bij de aanwijzing betrokken percelen hebben de bestemming “Maatschappelijk”. Aan de aangewezen gronden wordt een horeca of gemengde bestemming toegedacht.

Het voorkeursrecht geldt voor een periode van te hoogste drie jaren, tenzij voor die periode een opvolgende planologische maatregel is vastgesteld.

Inwerkingtreding: Het besluit van de raad treedt in werking één (werk)dag na publicatie in de Staatscourant van 5 augustus 2019; te weten op 6 augustus 2019.

Ter inzage Het raadsbesluit d.d. 6 juni 2019 ligt samen met de bijbehorende stukken, bevattende de kadastrale kaart en de kadastrale aanduiding van de in de aanwijzing opgenomen perceel, de grootte, alsmede de naam van de eigenaar en overige relevante gegevens, met ingang van 15 augustus 2019 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage op het gemeentehuis van Ouder-Amstel, Vondelstraat 1 te Ouderkerk aan de Amstel (geopend: maandag, dinsdag en donderdag van 8.00-17.00 uur, op woensdag van 08.00-19.30 uur en op vrijdag van 8.00-16.00 uur)

Gevolgen: De vestiging van het voorkeursrecht houdt in dat de eigenaar en/of beperkt gerechtigde van het aangewezen perceel, wanneer hij die wenst te verkopen respectievelijk de erop gevestigde beperkte rechten wenst te vervreemden, deze eerst aan de gemeente Ouder-Amstel moet aanbieden. De eigenaar en/of de rechthebbende beperkte rechten ontvangen hierover één dezer dagen bij aangetekend schrijven bericht over de inhoud van het besluit en de gevolgen daarvan.

Bezwaar en voorlopige voorziening: Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden gedurende een termijn van zes weken ingaande op 15 augustus 2019 bezwaar indienen tegen het besluit de gemeenteraad. In het ondertekende bezwaarschrift moet worden opgenomen: de naam en het adres van de belanghebbende, de datum, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaarschrift (de motivering). Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan de gemeenteraad van de gemeente Ouder-Amstel, Postbus 1191 AA Ouderkerk aan de Amstel.

Het indienen van een bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet. Indien een bezwaarschrift is ingediend kunt u de voorzieningenrechter van de rechtbank verzoeken een voorlopige voorziening te treffen, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Het adres is: Rechtbank Amsterdam, sector Bestuursrecht, Postbus 84500, 1080 BN Amsterdam. De voorzieningenrechter zal de verzoeker alleen ontvankelijk verklaren, indien daarbij een spoedeisend belang kan worden aangetoond. Voor het in behandeling nemen van het verzoek worden griffierechten geheven.

 

Ouder-Amstel 5 augustus 2019

Naar boven