Bekendmaking Verkeersbesluit, Geldersche IJssel, voor het opheffen van het invaarverbod voor schepen groter dan 86 meter en het aanbrengen van verkeerstekens om het invaren van kleine schepen te verbieden en het mogelijk te maken om te keren in de zwaaikom met schepen tot 86m, aan de rechteroever nabij kmr 903 in Doesburg, Rijkswaterstaat

Besluit inzake aangebrachte verkeerstekens

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat maakt bekend, overeenkomstig het bepaalde in de Scheepvaartverkeerswet en het Besluit administratieve bepaling scheepvaartverkeer, dat is besloten tot het, aan de rechteroever van de Geldersche IJssel, nabij kmr 903 in Doesburg:

  • verwijderen van het verkeersteken A.1 met onderbord ‘schepen >86m’; en het

  • aanbrengen en behouden van:

    • a. het verkeersteken A.1 uit bijlage 7 van het Bpr met aanduidingsteken F.3 met de tekst ‘sport’;

    • b. het verkeersteken E.8 uit bijlage 7 van het Bpr met aanduidingsteken F.3 met de tekst ‘<86m’,

conform het verkeersbesluit van 25 juli 2019, nummer RWS-2019/28310.

Inhoud verkeersbesluit

Intrekken invaarverbod voor schepen groter dan 86 meter.

Bij beschikking van 30 mei 2017, nummer RWS-2017/23050, is het besluit genomen om het invaren naar de haven en kade aan de rechteroever van de Geldersche IJssel, nabij kmr 903 in Doesburg, te verbieden voor schepen met een grotere afmeting dan 86 meter.

De toegang naar de kade en haven, vanuit de vaarweg via de invaart naar de oude rivierarm Het Zwarte Schaar, alsmede de zwaaikom zijn inmiddels verruimd en toegankelijk gemaakt voor schepen van CEMT-klasse Va.

Het invaarverbod voor schepen met een grotere lengte dan 86m wordt opgeheven. Het betreffende verkeersteken, A.1 met aanduidingsteken F.3 met de tekst ‘schepen >86 m’ is inmiddels verwijderd.

Invaarverbod voor kleine schepen

Gelet op de doelstellingen van de Scheepvaartverkeerswet (Svw) is het niet toegestaan om vanaf de vaarweg de Geldersche IJssel, de rivierarm Het Zwarte Schaar, de zwaaikom en de haven in, uit of door te varen met kleine schepen (zoals bedoeld in artikel 1.01 van het Binnenvaartpolitiereglement).Dit verbod wordt ter plaatse aan de scheepvaart bekend gemaakt door middel van het verkeersteken A.1 uit bijlage 7 van het Bpr, met daaronder een aanvullend aanduidingsteken F.3 met de tekst ‘sport’, op beide havendammen.

Mogelijkheid om te keren in de zwaaikom met schepen tot 86 meter lengte

Door de verruiming van de zwaaikom bij de invaart naar de rivierarm Het Zwarte Schaar en de haven is het thans mogelijk om met schepen tot een lengte van 86 meter te keren. Dit wordt ter plaatse aan de scheepvaart kenbaar gemaakt door plaatsing van het verkeersteken E.8 (plaats om te keren) met daaronder een aanvullend aanduidingsteken F.3 met de tekst ‘<86m’.

Ter inzage legging

Het besluit ligt vanaf 12 augustus 2019 ter inzage op werkdagen tussen 09.00 uur en 16.00 uur bij Rijkswaterstaat Oost-Nederland, afdeling Vergunningverlening, Eusebiusbuitensingel 66 in Arnhem.

Bezwaar

Gedurende zes weken na de dag waarop deze bekendmaking is gepubliceerd kunnen belanghebbenden bezwaar maken tegen het aanbrengen van de verkeerstekens. De wijze waarop bezwaar kan worden gemaakt is opgenomen onder de mededelingen van het besluit.

Inlichtingen

Inlichtingen omtrent het besluit en/of bezwaar kunnen worden verkregen bij de afdeling Vergunningverlening van Rijkswaterstaat Oost-Nederland, bereikbaar onder telefoonnummer 06 1595 2931.

DE MINISTER VAN INFRASTRUCTUUR EN WATERSTAAT, Namens deze, Wnd hoofd afdeling Vergunningverlening Rijkswaterstaat Oost-Nederland, M. Witte

Naar boven