M.e.r.-beoordelingsbesluit Eraspo B.V. Meijelseweg 53-74 te Asten (Z. 96358)

Logo Noord-Brabant

Eraspo B.V. is voornemens om een vergunning in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht aan te vragen voor het verhogen van de te verwerken hoeveelheid biomassa en het verhogen van de verwerkingscapaciteit voor de inrichting aan Meijelseweg 53-74 te Asten.

Ingevolge artikel 7.2 van de Wet milieubeheer en categorie 18.1 van bijlage D van het Besluit milieu-effectrapportage is deze voorgenomen activiteit m.e.r beoordelingsplichtig. Dit houdt in dat het college van Gedeputeerde Staten van Noord- Brabant, alvorens de aanvraag omgevingsvergunning in behandeling te nemen, dient te beslissen of er voor de voorgenomen activiteit een m.e.r. moet worden opgesteld. Een m.e.r. moet worden opgesteld indien sprake is van een activiteit die belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu kan hebben. Daarbij dient, aldus artikel 7.17, derde lid van de Wet milieubeheer, rekening te worden gehouden met de in bijlage III bij de EEG-richtlijn milieueffectbeoordeling aangegeven criteria. Na toetsing van de voorgenomen activiteit heeft Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant besloten dat voor deze activiteit geen MER opgesteld hoeft te worden.

Het besluit en de bijbehorende stukken liggen vanaf 30 juli 2019 tot en met 9 september 2019 ter inzage bij de Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant, Wal 28 te Eindhoven. Voor een mondelinge toelichting op de stukken kunt u vooraf telefonisch een afspraak maken met mevrouw S. Gulickx (088-3690658).

Op grond van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht wordt deze beoordeling beschouwd als een voorbereidingsbesluit, waartegen geen direct bezwaar of beroep open staat. U kunt uw bezwaren tegen dit m.e.r.-beoordelingsbesluit te zijner tijd kenbaar maken in de procedures van het uiteindelijke besluit, te weten de vergunning in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht.

Eindhoven, juli 2019.

Naar boven