Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Tramlijnweg 2 Goedereede en ontheffing hogere waarde Wet geluidhinder

Logo Goeree-Overflakkee

Burgemeester en wethouders maken, overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad van Goeree-Overflakkee in de vergadering van 18 juli 2019 gewijzigd heeft vastgesteld het bestemmingsplan Tramlijnweg 2 Goedereede als vervat in het GML-bestand NL.IMRO.1924.GDRtramlijnweg2-BP30 met de bijbehorende regels.

Tevens maken Burgemeester en wethouders bekend dat ten behoeve van dit bestemmingsplan op 25 juni 2019 een besluit hogere waarden Wet geluidhinder is genomen.

Plangebied

Het plangebied is gelegen aan de Tramlijnweg 2 in Goedereede. Het bestemmingsplan voorziet in de realisatie van maximaal 23 woningen met bijbehorende voorzieningen. De wijziging ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan betreft het wijzigen van de locatie waar een appartementengebouw is toegestaan. Het bestemmingsplan Tramlijnweg 2 Goedereede biedt het planologische juridische kader om deze ontwikkeling mogelijk te maken.

Omdat de maximale geluidwaarde op de gevels van de toekomstige woningen hoger is dan de voorkeursgrenswaarde en alternatieve maatregelen niet mogelijk of toereikend zijn is er een ontheffing verleent voor het overschrijden van de voorkeursgrenswaarde in het kader van de Wet geluidhinder.

Inzage

De stukken kunt u inzien met ingang van 24 juli 2019 tot en met 3 september 2019 in het gemeentehuis, Koningin Julianaweg 45 te Middelharnis. Het gemeentehuis is geopend op maandag en vrijdag van 8.00 tot 12.00 uur, op dinsdag tot en met donderdag van 8.00 tot 17.00 uur, op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur en elke eerste zaterdag van de maand van 09.00 uur 11.00 uur. De gemeente werkt alleen op afspraak. U kunt het bestemmingsplan (inclusief bijlagen) in pdf-formaat en het besluit hogere waarden Wet geluidhinder ook inzien op www.goeree-overflakkee.nl/terinzage en alleen het bestemmingsplan via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl. Bij verschillen tussen het digitale en het papieren plan is het digitale plan op www.ruimtelijkeplannen.nl bepalend.

Beroepstermijn bestemmingsplan

Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen de volgende belanghebbenden beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State op het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan:

 

  • belanghebbenden die tijdig een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan Tramlijnweg 2 Goedereede naar voren hebben gebracht bij de gemeenteraad van Goeree-Overflakkee;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan in te stellen.

  • Belanghebbenden die beroep instellen tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij vaststelling van het bestemmingsplan heeft aangebracht.

 

Het beroep moet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking op het besluit. Hiervoor kunnen belanghebbenden die beroep hebben aangetekend een voorlopige voorziening aanvragen. Het verzoek om voorlopige voorziening richt u aan de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

   

Inwerkingtreding

Het vaststellingsbesluit van de gemeenteraad treedt in werking na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

 

Beroepstermijn ontheffing hogere grenswaarden Wet geluidhinder

Tegen het besluit hoger waarden Wet geluidhinder kunnen belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze tegen het ontwerpbesluit te hebben ingediend een beroepschrift indienen bij de Rechtbank te Rotterdam.

 

Crisis- en herstelwet

De Crisis- en herstelwet is van toepassing op het bestemmingsplan. Het betreft een project in categorie 3.1 van bijlage 1 van deze wet. Dat betekent dat onder meer bijzondere procedurele

bepalingen van toepassing zijn op de beroepsprocedure bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de

Raad van State. De Crisis- en herstelwet is te raadplegen op www.wetten.overheid.nl.

 

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer M.P. Hoogmoed van het team Omgeving, via algemeen telefoonnummer 14 0187.

Naar boven