Besluit beoordeling m.e.r.-plicht

Logo Emmen

 

Burgemeester en wethouders van Emmen maken bekend dat er een notitie vormvrije m.e.r.-beoordeling is ingediend ten behoeve van het wijzigen van de pluimvee- en paardenhouderij op het adres Noordveenkanaal NZ 72, 73 en 73a te Nieuw-Weerdinge. De inrichting wordt uitgebreid met een nieuw te bouwen stal met een huisvestingscapaciteit voor 40.800 vleeskuikens. De nieuwe stal is noodzakelijk vanwege het overschakelen op een meer diervriendelijke productiemethode volgens het ‘Beter Leven Kip’ keurmerk waarbij een groter leefoppervlak per dier en een uitloop beschikbaar wordt gesteld. Het totale omvang van de veestapel wordt niet vergroot.

 

Op grond van het Besluit milieueffectrapportage 1994 dient bij een activiteit van een dergelijke omvang door het bevoegd gezag beoordeeld te worden of gezien de kenmerken van de activiteit, de plaats waar de activiteit wordt verricht en de kenmerken van de gevolgen van de activiteit een milieueffectrapport gemaakt moet worden met het oog op de aan te vragen vergunning(-en).

Burgemeester en wethouders van Emmen hebben na een beoordeling van de aangeleverde gegevens besloten dat geen sprake is van een activiteit, waarvoor vanwege de belangrijke nadelige gevolgen die zij voor het milieu kan hebben een milieueffectrapport moet worden gemaakt.

Het besluit is geregistreerd onder zaaknummer 117703 -2018.

 

Rechtsbescherming

Dit besluit moet worden aangemerkt als een voorbereidingsbesluit als bedoeld in artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht en is niet vatbaar voor bezwaar of beroep, tenzij deze beslissing de belanghebbende los van het voor te bereiden besluit rechtstreeks in zijn belang treft. Wel kan een ieder gebruik maken van het rechtsmiddel dat geboden wordt in het kader van de procedure voor het verlenen van een vergunning ingevolge de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht voor de betreffende activiteiten.

 

Stukken inzien

Vanaf een dag na de genoemde datum van bekendmaking ligt het besluit en bijbehorende stukken gedurende zes weken ter inzage bij het Klant Contact Centrum, Raadhuisplein 1 te Emmen.

Voor nadere informatie of voor het maken van een afspraak om de stukken in te zien kunt u contact opnemen met de gemeente Emmen tel:14 0591.

 

Emmen, 1 augustus 2019

burgemeester en wethouders van Emmen

Naar boven