Bekendmaking ontwerp wijzigingsplan Spaartweg 3 in Kapelle en gecoördineerd ontwerpbesluit omgevingsvergunning

Logo Kapelle

Burgemeester en wethouders van Kapelle maken op grond van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van donderdag 1 augustus 2019 gedurende zes weken ter inzage ligt:

1. Het ontwerp wijzigingsplan Spaartweg 3 in Kapelle

2. Het ontwerp van de Omgevingsvergunning, voor de (her)bouw van een woning aan de Spaartweg 3 in Kapelle

Plangebied

Het plangebied omvat (een gedeelte van) de kadastrale percelen gemeente Kapelle, sectie P, de nummers 480 en 481 gelegen aan de Spaartweg 3 in Kapelle.

Hoofdlijnen van het plan

Er is een initiatief om de bestaande woning geheel te vernieuwen. De wens is om de nieuwe woning meer noordelijk te situeren. Om dit mogelijk te maken moet het bouwvlak met de bestemming Wonen worden verplaatst. Het geldende bestemmingsplan Buitengebied 2e herziening geeft burgemeester en wethouders de bevoegdheid om hier, onder voorwaarden, medewerking aan te geven.

Coördinatieregeling

De gelijktijdige publicatie van het ontwerp wijzigingsplan en de ontwerp Omgevingsvergunning gebeurt op grond van de coördinatieregeling van de Wet ruimtelijke ordening. De genoemde besluiten worden gecoördineerd behandeld en voorbereid. Het college van burgemeester en wethouders is voor allebei de besluiten het bevoegde gezag.

Het plan inzien

U kunt het ontwerp wijzigingsplan en de ontwerp Omgevingsvergunning inzien op het gemeentehuis, Kerkplein 1 te Kapelle. Het plan is tevens in pdf-versie te raadplegen op de gemeentelijke website www.kapelle.nl. Een volledig digitale versie van het ontwerp wijzigingsplan met identificatiecode NL.IMRO.0678 buitengebiedWZ004-OW01 is te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Reageren

Een ieder kan gedurende bovengenoemde termijn van zes weken een (gemotiveerde) zienswijze indienen. Uw schriftelijke zienswijze kunt u sturen aan de gemeente Kapelle, Postbus 79, 4420 AC te Kapelle. Voor burgers bestaat er ook de mogelijkheid om digitaal een zienswijze in te dienen. Kijk hiervoor op www.kapelle.nl/zienswijze. U dient dan wel over een DigiD te beschikken. Het indienen van een zienswijze per e-mail is niet mogelijk. Voor het naar voren brengen van een mondelinge zienswijze kan een afspraak worden gemaakt via telefoonnummer 14 0113.

 

Kapelle, 31 juli 2019

Burgemeester en wethouders van Kapelle

Naar boven