Kennisgeving gecoördineerde besluiten “Baantoren”

Logo Rotterdam

Onderwerp

Burgemeester en wethouders van Rotterdam maken bekend dat zij op grond van artikel 2.1, eerste lid, onder c, juncto artikel 2.12, eerste lid, onder a, onder 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) voornemens zijn een omgevingsvergunning te verlenen om het project “Baantoren” te realiseren. De Baantoren bestaat uit een woontoren van 150 meter hoog en een aangrenzend blok met een hoogte van ca. 22 meter (inclusief balustrade) met commerciële plinten, terras en parkeervoorzieningen.

De toren is 47 verdiepingen hoog en telt samen met het naastgelegen blok 202 woningen. Deze variëren in grootte van kleine stadsappartementen tot zeer exclusieve penthouses met een grootte van meer dan 120 m2. Zo wordt een mix van woningen gerealiseerd.

Het project ligt aan de Baan nabij nummer 2, 3011 CB Rotterdam.

Coördinatie

Op dit plan is de gemeentelijke coördinatieregeling van toepassing, de benodigde procedures worden gecoördineerd gevoerd. De coördinatie wordt verzorgd door het college van burgemeester en wethouders van Rotterdam.

Inzage

Het ontwerpbesluit en de bijbehorende stukken, waaronder het ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder en de door de gemeenteraad afgegeven ontwerpverklaring van geen bedenkingen, liggen met ingang van vrijdag 26 juli 2019 tot en met donderdag 5 september 2019 ter inzage bij:  

- Stadsontwikkeling te Rotterdam (na telefonische afspraak 010 – 489 5241)

Het ontwerpbesluit met de bijbehorende stukken is tevens beschikbaar via de website www.overheid.nl De stukken kunnen geraadpleegd worden door te zoeken op bovenstaand adres en postcode bij ‘Berichten uit uw buurt’.

Zienswijzen

Gedurende bovenvermelde termijn kan een ieder gemotiveerd zienswijzen naar voren brengen tegen de ontwerp-omgevingsvergunningen, het ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder en de ontwerpverklaring van geen bedenkingen. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden ingediend bij het College van Burgemeester en Wethouders van Rotterdam, Postbus 6575, 3002 AN Rotterdam, ovv kenmerk OMV.18.07.00323 en OMV.18.08.00360.

Na telefonische afspraak (14010) kunnen zienswijzen gedurende deze termijn ook mondeling naar voren gebracht worden.

Rotterdam, 24 juli 2019  

Burgemeester en wethouders voornoemd

 

Naar boven