Regeling van de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 15 januari 2019, nr. MBO-1453079, houdende wijziging van de Regeling regionaal investeringsfonds mbo 2019–2022 in verband met verruiming van het overgangsrecht voor aanvragers die eenmaal zijn afgewezen op grond van de Regeling regionaal investeringsfonds mbo

De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap,

Gelet op artikel 2.2.3, tweede lid, van de Wet educatie en beroepsonderwijs;

Besluit:

ARTIKEL I

Artikel 33 van de Regeling regionaal investeringsfonds mbo 2019–2022 wordt als volgt gewijzigd:

a. Het tweede lid komt te luiden:

  • 2. De aanvragers die een aanvraag hebben ingediend op grond van artikel 11, eerste lid, van de Regeling regionaal investeringsfonds mbo, maar waarvan de aanvraag eenmaal is afgewezen, worden in de gelegenheid gesteld de aanvraag nog eenmaal in te dienen op grond van artikel 8, eerste lid, onderdeel a.

b. Het derde lid vervalt.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst en is voor het eerst van toepassing op de eerste aanvraagronde van 2019.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, I.K. van Engelshoven

TOELICHTING

Het overgangsrecht, opgenomen in artikel 33 van de regeling, voor aanvragers die eenmaal zijn afgewezen op grond van de Regeling regionaal investeringsfonds mbo (die geldt tot en met 31 december 2018) wordt verruimd. Op grond van het overgangsrecht, zoals dat nu luidt, worden aanvragers die in de laatste aanvraagronde van de vorige regeling zijn afgewezen hetzij door overschrijding van het subsidieplafond, dan wel omdat voor één van de beoordelingscriteria een onvoldoende is behaald, in de gelegenheid gesteld nog éénmaal een aanvraag in te dienen op grond van artikel 8a. eerste lid, onderdeel a, van deze regeling.

Door de verruiming worden alle aanvragers bij wie een aanvraag op grond van de vorige regeling eenmaal is afgewezen met één of meerdere onvoldoendes in de gelegenheid gesteld nog éénmaal een nieuwe aanvraag in te indienen. Deze nieuwe aanvraag moet voldoen aan de Regeling regionaal investeringsfonds mbo 2019–2022 en de daarin beschreven beoordelingscriteria.

De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, I.K. van Engelshoven

Naar boven