Vastgesteld bestemmingsplan “N18-gedeelte Oost Gelre”

Logo Oost Gelre

Burgemeester en wethouders van Oost Gelre maken bekend dat bovengenoemd bestemmingsplan met ingang van 26 juli 2019 voor iedereen ter inzage ligt (conform artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening). Het bestemmingsplan is ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan ongewijzigd vastgesteld door de gemeenteraad op 16 juli 2019.

Het bestemmingsplan regelt de planologische doorvertaling van het Tracébesluit uit 2013 voor de aanpassingen die de afgelopen jaren zijn uitgevoerd. Dit bestemmingsplan regelt enkel de doorvertaling van het Tracébesluit. In dit bestemmingsplan zijn geen andere zaken meegenomen. De verbeelding (plankaart) en regels zijn een doorvertaling van de kaart die bij het Tracébesluit hoort.

Omdat het Tracébesluit uit 2013 vastgesteld en onherroepelijk is, kunnen tegen dit bestemmingsplan formeel gezien geen zienswijzen of beroepen worden ingediend. Omdat de wet de mogelijkheid voor het indienen van zienswijzen/instellen beroep wel voorschrijft stellen we deze mogelijkheid wel open. Beroepen tegen zaken die in het Tracébesluit zijn geregeld zullen niet ontvankelijk verklaard worden.

Inzien van de plannen en de mogelijkheid van zienswijzen

Het plan kan worden ingezien bij de centrale balie van het gemeentehuis, Varsseveldseweg 2 te Lichtenvoorde. Ook kunt u het plan digitaal raadplegen via de gemeentelijke website www.oostgelre.nl of rechtstreeks op de nationale website RO-plannen (www.ruimtelijkeplannen.nl). Daarnaast kunt u de planbestanden vinden op de websitehttp://ruimtelijkeplannen.oostgelre.nl. Het plan is bekend als NL.IMRO.1586.BPBUI2001-VG01. Het bestemmingsplanplan ligt voor een termijn van zes weken ter inzage, dus tot en met 5 september 2019. 

Beroep

Uitsluitend belanghebbenden die tijdig zienswijzen ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan kenbaar hebben gemaakt of kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest zienswijzen bij de gemeenteraad kenbaar te maken, kunnen binnen bovengenoemde termijn van terinzagelegging tegen het besluit tot vaststelling van dat bestemmingsplan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het instellen van beroep schort de werking van het besluit niet op.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking op 6 september 2019. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

 

Naar boven