Bestemmingsplan ‘Abdij Lilbosch/LIVAR – Experience Centre’, Echt

Logo Echt-Susteren

De gemeenteraad van Echt-Susteren heeft in zijn vergadering van 6 juni 2019 het bestemmingsplan ‘Abdij Lilbosch/LIVAR – Experience Centre’ gewijzigd vastgesteld.

 

Bestemmingsplan

Het plangebied bestaat uit twee deelgebieden:

  • het gebouwencomplex behorende bij Abdij Lilbosch gelegen aan de Pepinusbrug 6 te Peij-Echt; en

  • de percelen kadastraal bekend Echt, sectie AA, nrs. 522 (ged.), 523, 527, 528, 529, 530, 531, 924 (ged.), 1070 en 1071 en plaatselijk bekend als Zandweg 10 Maria Hoop.

 

De Abdij Lilbosch is voornemens om haar veehouderijactiviteiten rondom het Limburgse kloostervarken (Livar-varken) op een passende wijze te bestemmen, uit te breiden en hieraan een totaalconcept rondom het Livar-varken te verbinden. Op de locatie Zandweg 10 zal hiertoe een ‘Livar Experience Centre’ gerealiseerd worden. Ter plaatse van het Livar Experience Centre worden de varkenshouderijactiviteiten gecombineerd met een bezoekerscentrum, vleesatelier en een slachterij.

 

Gewijzigde vaststelling

Naar aanleiding van zienswijzen en een aantal ambtshalve wijzigingen is het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerp gewijzigd vastgesteld. Meer informatie hierover is te vinden in de Nota van zienswijzen en ambtshalve wijzigingen behorende bij het raadsbesluit en het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan.

 

Tervisielegging

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt vanaf vrijdag 26 juli 2019 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis, Nieuwe Markt 55 te Echt en wel op maandag van 9.00 uur tot 20.00 uur, op woensdag van 9.00 uur tot 17.00 uur en op donderdag en vrijdag van 9.00 uur tot 13.00 uur. Daarnaast kan het bestemmingsplan via de website van de gemeente Echt-Susteren (www.echt-susteren.nl) en www.ruimtelijkeplannen.nl worden ingezien.

Gedurende de termijn van ter inzage legging kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage, door:

  • een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren te brengen;

  • een belanghebbende voor zover het beroep wordt ingesteld tegen de wijzigingen die de raad bij de vaststelling in het plan heeft aangebracht.

 

Zij die beroep instellen kunnen gedurende de genoemde termijn ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van deze Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt gedaan, wordt de inwerkingtreding opgeschort totdat op dat verzoek is beslist.

Naar boven