Ontwerp koninklijk besluit tot aanwijzing van onroerende zaken ter onteigening in de gemeente Aalsmeer voor de uitvoering van het bestemmingsplan Green Park Aalsmeer Middenweg en deelgebieden 3, 5 en 7 van de gemeente Aalsmeer

KENNISGEVING

Onteigeningsplan Green Park Aalsmeer Middenweg en deelgebieden 3, 5 en 7 (Middenweg-West)

Rijkswaterstaat Corporate Dienst

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties deelt mee dat, ingevolge artikel 78 van de onteigeningswet, een ontwerp koninklijk besluit met de daaraan ten grondslag liggende stukken ter inzage zal worden gelegd. Het ontwerp koninklijk besluit wijst op verzoek van de gemeente Aalsmeer onroerende zaken ter onteigening aan die nodig zijn voor de uitvoering van het bestemmingsplan Green Park Aalsmeer Middenweg en deelgebieden 3, 5 en 7.

Het bestemmingsplan voorziet in de reconstructie en gedeeltelijke aanleg van de Middenweg met bijkomende werken. Het gebied, gelegen langs de verlegde Provincialeweg N201 en nabij de bloemenveiling FloraHolland Aalsmeer en luchthaven Schiphol, wordt getransformeerd van een verouderd glastuinbouwgebied naar een nieuw bedrijvenpark, genaamd Green Park Aalsmeer. Het bedrijvenpark Green Park Aalsmeer wordt via de Middenweg direct ontsloten op de N201.

De Middenweg is aangewezen als hoofdontsluitingsweg. Om de functie van hoofdontsluitingsweg te kunnen vervullen, dient de Middenweg te worden gereconstrueerd en gedeeltelijk opnieuw te worden aangelegd. De Middenweg is van groot belang voor de goede bereikbaarheid van het bedrijvenpark Green Park Aalsmeer, maar ook voor de kernen Aalsmeer-Dorp en Oosteinde.

Het toekomstige tracé bestaat onder andere uit twee rijbanen, een fietspad en voetpad, watergangen, alsmede een brede groenstrook. Langs de Middenweg komt ook het hoofdtracé voor de aanleg van nutsvoorzieningen voor het Green Park Aalsmeer.

Deze onteigening betreft het gedeelte van de Middenweg dat ten westen ligt van de N201, genaamd Middenweg-West. De Middenweg-West wordt via een nieuwe verbindingsweg (de Molenvlietweg) aangesloten op de Aalsmeerderweg en de Burgemeester Hoffscholteweg.

Aan de ter onteigening aan te wijzen onroerende zaken zijn de bestemmingen Verkeer, Water en Groen-1 toegekend.

Terinzagelegging

Op de voorbereiding van het koninklijk besluit is de uniforme openbare voorbereidingsprocedure van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht van toepassing. Het ontwerp koninklijk besluit en de, ingevolge artikel 79 van de onteigeningswet, vereiste stukken liggen ter inzage op de volgende locaties:

  • Gemeentehuis van Aalsmeer, Raadhuisplein 1 te Aalsmeer;

  • Rijkswaterstaat Corporate Dienst, Griffioenlaan 2 te Utrecht (alleen op afspraak).

Het ontwerp koninklijk besluit en het onteigeningsplan liggen ter inzage vanaf 1 februari 2019 tot en met 14 maart 2019.

Zienswijzen

Belanghebbenden kunnen gedurende de hiervoor genoemde periode schriftelijk of mondeling hun zienswijzen over het ontwerp koninklijk besluit naar voren brengen. Schriftelijke reacties worden gericht aan Zijne Majesteit de Koning, d.t.v. de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Rijkswaterstaat Corporate Dienst, Afdeling BJV Publiekrecht, onder vermelding van dossiernr. ON4-2018-100079. Een schriftelijke reactie kan per post worden verzonden naar Postbus 2232, 3500 GE Utrecht of per e-mail naar cdloketonteigening@rws.nl.

Voor nadere inlichtingen over de procedure, voor het maken van een afspraak als u een zienswijze mondeling kenbaar wilt maken of wanneer u het ontwerpbesluit in Utrecht wilt komen inzien, neemt u contact op met Rijkswaterstaat Corporate Dienst, mevrouw S. Marselli, tel. 088-7971357, b.g.g. de heer P.W.M. Lommerse, tel. 06-51319545.

Hoorzitting

In het kader van deze procedure is een hoorzitting gepland. Deze is uitsluitend bedoeld voor degenen die in hun zienswijzen kenbaar hebben gemaakt dat zij gebruik willen maken van de mogelijkheid om te worden gehoord. Deze hoorzitting vindt plaats op 11 april 2019 om 10.00 uur in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Aalsmeer. Hiervoor wordt geen afzonderlijke uitnodiging verzonden.

Naar boven