Ontwerpbestemmingsplan ‘Heereweg 460a - uitbreiding zorgboerderij’ ter inzage

Logo Lisse

Burgemeester en wethouders van de gemeente Lisse maken in overeenstemming met artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat zij op 9 juli 2019 hebben besloten het ontwerpbestemmingsplan ‘Heereweg 460a - uitbreiding zorgboerderij’ in procedure te brengen en ter inzage te leggen.

Plangebied

Het plangebied betreft het perceel Heereweg 460A te Lisse, waar stichting SterkSaam is gevestigd.

Inhoud plan

Het plan houdt het volgende in:

 

  • 1.

    In de wagenschuur wordt de kookacademie \ tearoom en twee B&B kamers ondergebracht;

  • 2.

    Een perceel bollengrond van 1044m2 wordt omgezet voor hobbymatig agrarisch gebruik zoals het houden van dieren en de teelt van gewassen. Hiervoor is reeds een bollengrondcompensatieovereenkomst gesloten;

  • 3.

    Er komt ondergeschikte detailhandel in een deel van het bijgebouw van de zorgboerderij. Hier vervaardigen deelnemers diverse van hout gemaakte producten en verkopen deze.

In het bestemmingsplan is geborgd dat de activiteiten te alle tijden gerelateerd zijn aan de primaire maatschappelijke functie van de zorgboerderij.

 

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Heereweg 460a - uitbreiding zorgboerderij’, bestaande uit een verbeelding, planregels en een toelichting, ligt vanaf donderdag 8 augustus 2019 tot en met woensdag 18 september 2019 ter inzage.

 

Inzien

U kunt het ontwerpbestemmingsplan plan inzien op het gemeentehuis in Lisse.

De digitale versie van dit ontwerpbestemmingsplan kunt u inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Zienswijzen

Binnen de termijn, dat het ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt, kunt u schriftelijk of mondeling zienswijzen indienen bij de gemeenteraad van Lisse, Postbus 200, 2160 AE Lisse, telefoon 14-0252.

 

Openbaar

Uw zienswijze wordt niet geanonimiseerd. Hierdoor worden uw naam, adres en woonplaats op het internet zichtbaar.

 

Informatie

Voor vragen en informatie kunt u contact opnemen met dhr. Saarloos van de afdeling planvorming via 14-0252 of via de e-mail: gemeente@lisse.nl.

Naar boven