Gemeente Nijkerk – Ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Nijkerk 2017, tweede herziening Weldammerlaan 9 en hogere grenswaarden

Logo Nijkerk

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Nijkerk maken in verband met het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Nijkerk 2017, tweede herziening Weldammerlaan 9 ter inzage komt te liggen. Het bestemmingsplan wijzigt de agrarische bestemming op het perceel Weldammerlaan 9 te Hoevelaken in een woonbestemming. De agrarische bebouwing op het perceel wordt gesloopt en hiervoor in de plaats wordt op het perceel een extra woning mogelijk gemaakt. De bestaande bedrijfswoning blijft gehandhaafd als woning.

Uit onderzoek is gebleken dat als gevolg van het verkeer op de Weldammerlaan de geluidbelasting op de voorgevel van de geplande woning in dit ontwerpbestemmingsplan niet voldoet aan de voorkeursgrenswaarde van de Wet geluidhinder. Omdat ook is gebleken dat geluidreducerende maatregelen niet mogelijk en/of doelmatig zijn, is het college van plan om een hogere grenswaarde te verlenen.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere grenswaarden liggen met ingang van donderdag 25 juli 2019 zes weken ter inzage.

De stukken zijn in te zien in het stadhuis, Kolkstraat 27 te Nijkerk, uitsluitend op afspraak. Dit kan bij voorkeur via www.nijkerk.eu/afspraak of via telefoonnummer 14-033.

 

Daarnaast is het bestemmingsplan online te raadplegen via de link http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0267.BP0151-0001 Via www.nijkerk.eu/ruimtelijkeplannen is het ontwerpbestemmingsplan eveneens te raadplegen.

Zienswijzen

Gedurende de periode dat het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere grenswaarden ter inzage liggen kan een ieder naar keuze online schriftelijk of mondeling een zienswijze naar voren brengen. Op de website van de gemeente Nijkerk vindt u een online formulier onder de publicatie van het ontwerpplan.

Het schriftelijk indienen van een zienswijze ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan kan bij de gemeenteraad en ten aanzien van het ontwerpbesluit hogere grenswaarden bij het college van burgemeester en wethouders van Nijkerk. Adres: Postbus 1000, 3860 BA Nijkerk

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kan tijdens werkdagen tussen 10.00 uur en 12.00 uur contact worden opgenomen met het team Planvorming, tel. 14 033.

 

 

Nijkerk, 24 juli 2019

Naar boven