Verkeersbesluit Afsluitingen Rijksweg, Godelindeweg en Amersfoortsestraatweg te Naarden

Logo Gooise Meren

 

 

Wettelijke bepalingen

Gelet op de Wegenverkeerswet 1994 en het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW) is namens het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Gooise Meren een verkeersbesluit genomen.

Aanleiding verkeersbesluit

In verband met grootschalig onderhoud vinden afsluitingen plaats op de Rijksweg, de Godelindeweg en de Amersfoortsestraatweg te Naarden voor het gemotoriseerde verkeer. De afsluitingen vinden plaats in de periode 2 september - 27 september 2019.

Doelstelling verkeersbesluit

Gelet op de Wegenverkeerswet is de volgende doelstelling van toepassing:

- het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan

Overwegingen

Gegeven de staat van de genoemde straten is het uitvoeren van groot onderhoud noodzakelijk. Er worden omleidingen ingesteld. Het werk wordt in fasen uitgevoerd, de genoemde straten worden niet gelijktijdig en zo kort als mogelijk afgesloten.

Door de omleidingen, de fasering en de planning wordt voor de weggebruikers de hinder zo veel als mogelijk beperkt. Door langere reistijden is er echter toch sprake van hinder. Daarnaast worden bewoners die in de straten wonen die onderdeel uitmaken van een omleidingsroute, met extra verkeer door hun straten geconfronteerd.

De Rijksweg, Godelindeweg en de Amersfoortsestraatweg zijn in het wegennet van de gemeente Gooise Meren belangrijk voor het afwikkelen van verkeer. Om het vlot en veilig afwikkelen van het verkeer op deze straten te kunnen blijven garanderen, is het uitvoeren van groot onderhoud noodzakelijk en onvermijdelijk. Het belang van een veilige en vlotte afwikkeling op de genoemde straten weegt zwaarder dan het belang m.b.t. de tijdelijke hinder voor de weggebruikers en de omwonenden.

Overleg politie

Gelet op de BABW heeft overleg met de politie plaats gevonden.

Bekendmaking

Dit verkeersbesluit wordt gepubliceerd in de Staatscourant en op de website van de gemeente Gooise Meren. 

Besluit

Op grond van de overwegingen heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om in de periode 2 september - 27 september 2019 de volgende wegvakken en rotonde gefaseerd af te sluiten:

- rotonde Zandbergen inclusief direct aanliggende toeleidende takken;

- wegvak tussen de kruispunten Rijksweg – Koningin Wilhelminalaan en Rijksweg – Lambertus Hortensiuslaan op de Rijksweg;

- wegvak tussen de kruispunten Rijksweg – Lambertus Hortensiuslaan en Godelindeweg – rotonde Zandbergen op de Godelindeweg;

- wegvak tussen de rotonde Zandbergen en het kruispunt Amersfoortsestraatweg – Brediusweg op de Amersfoortsestraatweg.

Tekening

Er is bij dit verkeersbesluit geen tekening gemaakt.

Bussum, 24 juli 2019

namens Burgemeester en wethouders van Gooise Meren,

Dhr. K. Iskender

Adjunct - afdelingshoofd Mens en Omgeving

Bezwaar

U kunt tegen dit besluit binnen zes weken na dag van bekendmaking bezwaar maken. Het bezwaarschrift moet gericht worden aan het College van Burgemeester en wethouders van de gemeente Gooise Meren, postbus 6000, 1400 HA Bussum. Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en het volgende te bevatten: a. naam en adres van de indiener; b. de dagtekening; c. een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht; d. de gronden van het bezwaar.

Voorlopige voorziening

Een bezwaar heeft geen opschortende werking van het besluit. Indien er sprake is van onverwijlde spoed, dan kunt u een verzoek indienen om een voorlopige voorziening te laten treffen. U kunt dit verzoek indienen bij de Voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank binnen het rechtsgebied waarin u uw woonplaats heeft. Voor het verzoek wordt griffierecht geheven.

Naar boven