Bestemmingsplan Buitengebied De Marne gewijzigd vastgesteld

Logo Het Hogeland

De raad van de gemeente Het Hogeland heeft op 10 juli 2019 het bestemmingsplan Buitengebied De Marne gewijzigd vastgesteld.

Met de vaststelling van dit nieuwe bestemmingsplan zijn de bouw- en gebruiksregels voor het buitengebied van de voormalige gemeente De Marne weer bij de tijd. Grote beleidswijzigingen kent het plan niet, maar veranderingen zijn er natuurlijk wel. Zo zijn, op verzoek van de provincie, de bouwvlakken rond boerderijen voortaan vastomlijnd. Voorheen waren bouwvlakken flexibel van vorm. Het opslaan van mest hoeft straks niet meer per se binnen het bouwvlak. Dat wordt onder voorwaarden ook toegestaan op veldkavels, dicht bij het land en op afstand van bebouwing. Veel boerderijen hebben in het nieuwe bestemmingsplan een woonbestemming gekregen, omdat het bedrijf gestopt is. Tot slot heeft het nieuwe plan een ruimte-voor-ruimteregeling. Deze maakt het mogelijk een huis te bouwen in ruil voor sloop van agrarische bebouwing.

Het vastgestelde bestemmingsplan is op een aantal punten anders dan het ontwerp-bestemmingsplan dat eind vorig jaar ter inzage lag. Enkele wijzigingen zijn het gevolg van zienswijzen. Andere zijn ambtshalve doorgevoerd. Alle wijzigingen zijn beschreven in de Nota zienswijzen.

U kunt het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Buitengebied De Marne, met alle bijbehorende stukken, zoals de Nota zienswijzen en de milieueffectrapportage, inzien van 25 juli tot en met 4 september 2019. Het plan is te vinden op www.ruimtelijkeplannen.nl, met plannummer NL.IMRO.1966.BG2018-VS01. Ook kunt u het plan inzien in het gemeentehuis, Hoofdstraat West 1 Uithuizen.

Binnen genoemde termijn kunt u beroep instellen tegen het vastgestelde bestemmingsplan. Dat kan alleen als u een zienswijze heeft ingediend op het ontwerp-bestemmingsplan. Beroep instellen kan ook als u kunt aantonen dat u redelijkerwijs geen zienswijze bij de gemeenteraad kon indienen. Tegen de wijzigingen die de gemeenteraad zelf in het plan heeft aangebracht, kan iedereen beroep instellen. Een beroepsschrift stuurt u naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Naar boven