Voornemen voorbereiding bestemmingsplan NDSM-werf West 1e herziening, gemeente Amsterdam

Logo Amsterdam

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening, het volgende bekend:

 

Het gemeentebestuur van Amsterdam heeft het voornemen om een bestemmingsplan voor te bereiden voor het gebied NDSM-werf West. Dit gebied ligt in Amsterdam-Noord aan het IJ, tussen het transformatiegebied Buiksloterham, het industrieterrein Cornelis Douwes en de Klaprozenweg. Het bestemmingsplan beoogt de verdere ontwikkeling van de voormalige NDSM-werf juridisch planologisch mogelijk te maken. De herziening ziet onder andere op een uitbreiding van het beoogde woonprogramma, het van toepassing verklaren van het actuele parkeerbeleid en bevat technische aanpassingen.

 

Besloten is om in dit stadium van de procedure af te zien van het ter inzage leggen van de stukken en het bieden van gelegenheid tot het naar voren brengen van zienswijzen. Tevens is besloten om af te zien van de mogelijkheid om een onafhankelijke instantie in de gelegenheid te stellen advies uit te brengen over het voornemen.

 

In een later stadium zal het ontwerpbestemmingsplan ter inzage worden gelegd. Op dat moment wordt gelegenheid tot het naar voren brengen van zienswijzen geboden. Te zijner tijd wordt dat bekend gemaakt.

 

Amsterdam, 24 juli 2019

 

burgemeester en wethouders,

 

Femke Halsema

burgemeester

 

Peter Teesink

Gemeentesecretaris

 

Naar boven