Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan en vaststelling hogere grenswaarde geluid

Logo Oost Gelre

Burgemeester en wethouders van Oost Gelre maken bekend dat, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, met ingang van 26 juli 2019 zes weken voor een ieder ter inzage ligt:

 

  • 1.

    Bestemmingsplan

het door de gemeenteraad bij besluit van 16 juli 2019 vastgestelde bestemmingsplan ‘Buitengebied, herziening Parallelweg 4, 4a en 4b te Lievelde’. Dit bestemmingsplan voorziet in wijziging van de bestemming ‘Bedrijf’ naar de bestemming ‘Wonen’, waarbij de bestaande bedrijfsbebouwing grotendeels wordt gesloopt en 1 nieuwe woning wordt gerealiseerd. Het bestemmingsplan is ten opzichte van het ontwerp gewijzigd vastgesteld.

Voor een ontwikkeling als deze dient op grond van de Wet ruimtelijke ordening tegelijk met het bestemmingsplan een exploitatieplan te worden vastgesteld, tenzij de economische uitvoerbaarheid anderszins, door een exploitatieovereenkomst, is verzekerd. Bij dit bestemmingsplan is met de gemeente een overeenkomst afgesloten waardoor geen exploitatieplan is vastgesteld.

 

  • 1.

    vaststellingsbesluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder

Om de bouw van de nieuwe woning Parallelweg 4b, Lievelde mogelijk te maken is het nodig om zogenaamde hogere grenswaarden Wet geluidhinder vast te stellen. Het verzoek tot vaststelling ingevolge artikel 110a van de Wet geluidhinder van hogere waarden voor de ten hoogst toelaatbare geluidsbelasting ten behoeve van het bestemmingsplan ‘Buitengebied herziening Parallelweg 4, 4a en b Lievelde’ betreft de hogere waarden geluid op Parallelweg 4b ten gevolge van het verkeer op de N18 (Europaweg). Burgemeester en wethouders hebben de benodigde hogere grenswaarden op 18 juni 2019 vastgesteld.

 

Inzage en beroep

Het bestemmingsplan kan worden ingezien bij de centrale balie van het gemeentehuis, Varsseveldseweg 2 te Lichtenvoorde. Ook kunt u het plan, inclusief deze publicatie, digitaal raadplegen via www.oostgelre.nl > Actueel > Ter inzage of rechtstreeks op de nationale website RO-plannen (www.ruimtelijkeplannen.nl), van 26 juli t/m 5 september 2019. Daarnaast kunt u de planbestanden vinden op de website http://ruimtelijkeplannen.oostgelre.nl.

Het plan heeft het plannummer NL.IMRO.1586.BPBUI2006-VG01.

U kunt het vaststellingsbesluit hogere grenswaarden geluid van 26 juli t/m 5 september 2019 inzien in de centrale hal van het gemeentehuis in Lichtenvoorde.

 

Uitsluitend belanghebbenden die tijdig zienswijzen ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan en/of het ontwerpbesluit hogere grenswaarden kenbaar hebben gemaakt of kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest zienswijzen kenbaar te maken, kunnen binnen bovengenoemde termijn van terinzagelegging tegen het besluit tot vaststelling van dat bestemmingsplan en/of tegen het vaststellingsbesluit hogere grenswaarden beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Naar boven