Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Diepenheimseweg 29 Neede

Logo Berkelland

Op 2 juli 2019 heeft de gemeenteraad van Berkelland het bestemmingsplan “Buitengebied, Diepenheimseweg 29 Neede 2019” gewijzigd vastgesteld. Het perceel Diepenheimseweg 29 in Neede ligt ongeveer 500 meter ten noorden van de kern Neede. Daarbij beslaat het plangebied de percelen die kadastraal bekend zijn als gemeente Neede, sectie G, nummers 1081, 2725, 2726 en 3787.

Volgens het geldende bestemmingsplan “Buitengebied, herziening 1987” (Neede) heeft het plangebied de bestemming ‘Agrarisch gebied met grote landschappelijke en/of natuurwetenschappelijke waarde’. Daarbij is het voorzien van een agrarisch bouwvlak dat mag worden gebruikt voor diverse vormen van agrarische bedrijvigheid.

Van 6 maart tot en met 16 april 2019 is het ontwerpbestemmingsplan “Buitengebied, Diepenheimseweg 29 Neede 2019” ter inzage gelegd. In vergelijking met het geldende bestemmingsplan voorzag dit in een verkleining van het agrarisch bouwvlak en in een beperking van de tot nu toe geldende bouw- en gebruiksmogelijkheden.

Wijzigingen

 

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft de gemeenteraad wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ter inzage gelegde ontwerpbestemmingsplan. Door deze wijzigingen is onder meer het bouwen van een rijhal/paardenstalling niet langer mogelijk en is het agrarisch bouwvlak verder verkleind. De bij de vaststelling gewijzigd vastgestelde onderdelen zijn vermeld in de bijlagen bij het raadsbesluit die aangeven op welke manier de verbeelding en de planregels zijn gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Bij het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan is geen exploitatieplan vastgesteld.

Inzage

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan met de bijlagen ligt ter inzage van 14 augustus tot en met 24 september 2019 in de Publiekswinkel, Marktstraat 1 in Borculo.

Deze publicatie, het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan en de bijlagen kunt u ook vinden op de gemeentelijke website www.gemeenteberkelland.nl, onder ‘Bestemmingsplannen’ en ‘Ter inzage’. U kunt het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan en de bijlagen ook bekijken via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het identificatienummer van het plan is NL.IMRO.1859.BPBGB20190002-0100.

Beroep

Een belanghebbende kan binnen deze termijn tegen het vastgestelde bestemmingsplan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA in Den Haag.

Het instellen van beroep is mogelijk voor belanghebbenden die bij de gemeenteraad op tijd zienswijzen hebben ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan en voor belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij daartoe redelijkerwijs niet in staat zijn geweest. Tegen de gewijzigd vastgestelde onderdelen van het bestemmingsplan kan elke belanghebbende beroep instellen.

Inwerkingtreding en voorlopige voorziening

Het bestemmingsplan treedt in werking op 25 september 2019 tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Een belanghebbende kan zo’n verzoek pas indienen na het indienen van een beroepschrift.

Naar boven