Besluit van de Minister van Financiën van 21 januari 2019, 2018-0000226276, directie Financiële Markten, tot benoeming en vergoeding van de voorzitter en de leden van de Commissie toekomst accountancysector (Benoemings- en vergoedingenbesluit Commissie toekomst accountancysector)

DE MINISTER VAN FINANCIËN,

Gelet op artikel 6, derde lid, van de Kaderwet adviescolleges, en artikel 2, eerste lid, van de Wet vergoedingen adviescolleges en commissies;

BESLUIT:

Artikel 1

In dit besluit wordt verstaan onder:

commissie:

Commissie toekomst accountancysector, genoemd in artikel 2 van de Instellingsregeling Commissie toekomst accountancysector.

Artikel 2

  • 1. Tot voorzitter van de commissie wordt benoemd prof. mr. A.T. Ottow, hoogleraar Economisch publiekrecht aan de Universiteit Utrecht.

  • 2. Tot leden van de commissie worden benoemd:

    • a. prof. dr. E. Dijkgraaf, hoogleraar Empirische economie van de publieke sector aan de Erasmus Universiteit Rotterdam;

    • b. drs. M.E. de Vries RA, assistant professor Accounting, Auditing en Control aan de Nyenrode Business Universiteit.

Artikel 3

  • 1. De voorzitter en de leden ontvangen, voor zover artikel 2, derde lid, van de Wet vergoedingen adviescolleges en commissies niet van toepassing is, een vaste vergoeding per maand.

  • 2. Voor de vergoeding van de voorzitter wordt de arbeidsduurfactor vastgesteld op 0,4 en de toepasselijke salarisschaal op schaal 18 van bijlage B van het Bezoldigingsbesluit Burgerlijke Rijksambtenaren 1984.

  • 3. Voor de vergoeding van de leden wordt de arbeidsduurfactor vastgesteld op 0,3 en de toepasselijke salarisschaal op schaal 18 van bijlage B van het Bezoldigingsbesluit Burgerlijke Rijksambtenaren 1984.

Artikel 4

  • 1. Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst en werkt terug tot het tijdstip waarop de Instellingsregeling Commissie toekomst accountancysector in werking is getreden.

  • 2. Dit besluit vervalt met ingang van het tijdstip waarop de Instellingsregeling Commissie toekomst accountancysector vervalt.

Artikel 5

Dit besluit wordt aangehaald als: Benoemings- en vergoedingenbesluit Commissie toekomst accountancysector.

Dit besluit zal in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Financiën, W.B. Hoekstra

Naar boven