Ontwerpbestemmingsplan “Planherziening Lingedijk 68, 70 en 72 Rhenoy” en ontwerp omgevingsvergunning gecoördineerd ter inzage

Logo West Betuwe

Met ingang van donderdag 25 juli 2019 ligt, op grond van artikel 3.8 lid 1 Wro en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht ter inzage bij het Klantencontactcentrum (op afspraak) op het gemeentehuis te Geldermalsen voor zes weken het ontwerp bestemmingsplan “Planherziening Lingedijk 68, 70 en 72 Rhenoy” ter inzage. Ook ligt de hieraan gerelateerde ontwerp omgevingsvergunning ter inzage.

 

De ter inzage gelegde stukken kunt u op afspraak in zien bij het Klantencontactcentrum op het gemeentehuis in Geldermalsen (adres: Kuipershof 2, 4191 KH Geldermalsen). Voor het maken van een afspraak neemt u contact op met de Omgevingsdienst Rivierenland (ODR). U kunt via (0344-) 579314 of info@odrivierenland.nl een afspraak maken. De planstukken zijn ook te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl (via het adres of planidentificatienummer NL\..IMRO\.1960\.RHELingedijk68_ONT1)

 

Toelichting op de planstukken

Het bestemmingsplan heeft tot doel de planologische basis te leggen om het bewonen van het voormalige pakhuis (Rijksmonument) mogelijk te maken. Het bestemmingsplan kent geen specifieke bouwaanduiding – hoofdgebouw op dit monumentale pand. Om bewoning mogelijk te maken dient deze specifieke aanduiding toegevoegd te worden. De huidige specifieke functieaanduiding “groothandel” die nu op de percelen Lingedijk 68, 70 en 72 ligt zal verwijderd worden. Hiermee wordt ook voor in de toekomst voorkomen dat er een groothandel terug kan komen.

 

Coördinatie

Artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening en de Coördinatieverordening Wro gemeente Geldermalsen 2012 maken het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. De voorbereiding en bekendmaking van verschillende besluiten wordt tegelijk behandeld. Naast het bestemmingsplan wordt ook de aanvraag omgevingsvergunning gecoördineerd behandeld.

 

Bezwaar

Gedurende de ter inzage legging van de planstukken (t/m woensdag 04 september 2019) kan een ieder een schriftelijke zienswijze (géén email) sturen naar het college van burgemeester en wethouders. Indien u een mondelinge zienswijze wilt geven dient u hiervoor, uiterlijk één week voor het einde van de terinzage termijn, eerst een afspraak te maken via het Klantencontactcentrum van de gemeente West Betuwe.

 

Naar boven