Bekendmaking coördinatiebesluit ten behoeve van woningbouw Reitdiepzone

Logo Groningen

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad op 26 juni 2019, onder nummer 6d, heeft besloten toepassing te geven aan de coördinatieregeling, als bedoeld in artikel 3.30 van de Wet op de ruimtelijke ordening, ten behoeve van woningbouw in de Reitdiepzone. Dit is de strook tussen het Reitdiep en ventweg Friesestraatweg, die nog de oude bestemming Bedrijven heeft.

Toepassing van de coördinatieregeling houdt in dat een aantal besluiten, nodig voor het realiseren van nieuwe woningbouw, gecoördineerd worden voorbereid en bekendgemaakt. Dit betreft in ieder geval het bestemmingsplan, de omgevingsvergunning voor de bouwactiviteiten en het besluit tot vaststellen van hogere grenswaarden Wet geluidhinder. In een aantal gevallen is een kapvergunning nodig en een vergunning op grond van de Waterwet.

De kennisgeving en terinzagelegging van de ontwerpbesluiten volgt op een nader te bepalen tijdstip.

Met ingang van de dag, waarop deze ontwerpbesluiten ter inzage liggen, kan daarover door een ieder gedurende zes weken naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze naar voren worden gebracht.

Het eerste plan dat in het kader van de coördinatieregeling ter inzage wordt gelegd is het woningbouwplan Crossroads, Friesestraatweg 139 op de voormalige ACM-locatie. De bekendmaking van de stukken van dit plan zal naar verwachting na de zomervakantie plaatsvinden, in de tweede helft van september/eerste helft oktober 2019.

Degenen die in een eerder stadium op dit plan hebben gereageerd en waarvan het mailadres bekend is, worden van deze bekendmaking van te voren op de hoogte gesteld.

Het door de gemeenteraad genomen coördinatiebesluit ligt met ingang van 25 juli 2019 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage bij het Loket Bouwen en Wonen, Harm Buiterplein 1, op werkdagen van 9.00 tot 13.00 uur, vanaf 13.00 tot 17.00 uur uitsluitend op afspraak.

Tegen dit besluit kan geen bezwaar of beroep worden ingediend.

Gemeente Groningen, 24 juli 2019

Naar boven