Ontwerpbesluit omgevingsvergunning (met projectafwijkingsbesluit) en ontwerpbesluit hogere grenswaarde Rijksweg 155 te berg en Terblijt

Logo Valkenburg aan de Geul

Burgemeester en wethouders van Valkenburg aan de Geul maken, op grond van het bepaalde in artikel 3.10 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) bekend dat een ontwerpbesluit omgevingsvergunning (met projectafwijkingsbesluit) ter inzage ligt.

Op 13 maart 2019 is een aanvraag om een omgevingsvergunning ontvangen voor het slopen en herbouwen van een woning en het legaliseren van op het achtererf gelegen bijgebouwen. De aanvraag heeft betrekking op het perceel kadastraal bekend gemeente BER01, sectie C, nr. 1586, plaatselijk bekend Rijksweg 155 te Berg en Terblijt. De aanvraag is geregistreerd onder OV 2019-000187.

Het ontwerpbesluit omgevingsvergunning omvat de volgende activiteiten:

  • 1.

    het bouwen van een bouwwerk, artikel 2.1, lid 1 sub a Wet algemene bepalingen omgevingsrecht;

  • 2.

    gebruiken van gronden in strijd met een bestemmingsplan artikel 2.1, lid 1 sub c Wabo. 

In het kader van deze omgevingsvergunning dienen hogere grenswaarden geluid te worden vastgesteld voor de te herbouwen woning. Uit akoestisch onderzoek blijkt dat ten gevolge van wegverkeerslawaai op de gevels een hogere geluidsbelasting optreedt dan de voorkeursgrenswaarde. De geluidsbelasting ten gevolge van het wegverkeerslawaai bedraagt maximaal 68dB(A). Burgemeester en wethouders van de gemeente Valkenburg aan de Geul zijn van plan om voor bovengenoemd projectafwijkingsbesluit op grond van art. 110a van de Wet geluidhinder hogere grenswaarden vast te stellen.

Ter inzage en raadpleegbaarheid

Het ontwerpbesluit omgevingsvergunning en het ontwerpbesluit hogere grenswaarde geluid liggen met de bijbehorende stukken met ingang van 24 juli tot en met 4 september 2019 gelijktijdig ter inzage bij het team vergunningen van de gemeente Valkenburg aan de Geul, Geneindestraat 4 te Valkenburg. Tevens is het ontwerpbesluit met de bijlagen raadpleegbaar via de gemeentelijke website http://www.valkenburg.nl/bekendmakingen.

Indienen zienswijze

Gedurende de inzagetermijn kan iedereen een zienswijze over de ontwerpbesluiten kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen dienen gericht te worden aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 998, 6300 AZ Valkenburg. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken via het Klantcontact centrum (14 043).

Valkenburg, 24 juli 2019

Naar boven