Vastgesteld bestemmingsplan Spierdijk-woningbouwplan Spierland (gemeente Koggenland)

Logo Koggenland

Burgemeester en wethouders van de gemeente Koggenland maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 1 juli 2019 het bestemmingsplan Spierdijk-woningbouwplan Spierland heeft vastgesteld. Het plan is gewijzigd ten opzichte van het ontwerp vastgesteld. Tevens is bij de vaststelling de Crisis en Herstelwet van toepassing verklaard.

 

Inhoud bestemmingsplan

Het bestemmingsplan maakt de realisering van de woonwijk Spierland bij Spierdijk mogelijk. Naar aanleiding van ingediende zienswijzen en ambtshalve is het bestemmingsplan op een aantal punten aangevuld/aangepast ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. In de bij het raadsbesluit behorende Nota zienswijzen & wijzigingen zijn de zienswijzen beantwoord en de wijzigingen nader aangegeven.

 

Ter inzage

Het bestemmingsplan ligt met ingang van 22 juli 2019 gedurende 6 weken ter inzage (tot en met 1 september 2019). Het bestemmingsplan is digitaal raadpleegbaar via www.koggenland.nl/ruimtelijkeplannen onder de kop “in procedure” en op

www.ruimtelijkeplannen.nl. Het identificatienummer is NL.IMRO.1598.BPKSpierland-va01. Ook is er de mogelijkheid om het plan in te zien op het gemeentehuis bij de afdeling Wonen en Ondernemen (tijdens openingstijden). Op afspraak kunt u ook buiten de gebruikelijke openingstijden het bestemmingsplan inzien.

 

Beroepsmogelijkheden

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden ingesteld door een belanghebbende die:

  • 1.

    tijdig bij de gemeenteraad een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren heeft gebracht;

  • 2.

    aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om een zienswijze in te dienen;

  • 3.

    zich niet kan verenigen met de wijzigingen die bij de vaststelling van het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn aangebracht.

Het beroepschrift moet worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Hiervoor is griffierecht verschuldigd. Er bestaat de mogelijkheid om digitaal beroep in te stellen via: https://digitaalloket.raadvanstate.nl.

Omdat de Crisis- en Herstelwet van toepassing is moeten de beroepsgronden in het beroepschrift worden opgenomen en de beroepsgronden kunnen na de beroepstermijn niet meer worden aangevuld.

 

Het indienen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Dit betekent dat het bestemmingsplan in werking treedt met ingang van de dag na die, waarop de beroepstermijn afloopt. Indien gedurende de beroepstermijn met betrekking tot het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Koggenland, 19 juli 2019

Naar boven