Ontwerp "Bestemmingsplan Verplaatsing milieustraat en uitbreiding bedrijfsperceel Tweemat 7" en besluit aanmeldnotitie vormvrije planmer-beoordeling

Logo Westerkwartier

Burgemeester en wethouders van Westerkwartier maken bekend dat ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening met ingang van vrijdag 25 januari 2019 voor een periode van zes weken (tot en met donderdag 7 maart 2019) voor een ieder tijdens openingstijden ter inzage ligt bij het Klanten Contact Centrum (KCC), locatie Grootegast, Hoofdstraat 97 te Grootegast.

Het ontwerp " Bestemmingsplan Verplaatsing milieustraat en uitbreiding bedrijfsperceel Tweemat 7" , alsmede de daarop betrekking hebbende stukken.

Ook maken burgemeester en wethouders van Westerkwartier overeenkomstig het bepaalde in de Wet Milieubeheer bekend dat zij in verband met voormeld bestemmingsplan een aanmeldnotitie vormvrije planmer-beoordeling hebben laten opstellen en ontvangen.

Het bestemmingsplan biedt de mogelijkheid om de huidige milieustraat van de voormalige stortplaats te verplaatsen naar gronden ten noorden van, aansluitend op het bedrijfsperceel Tweemat 7 te Grootegast. Hierbij wordt tevens de mogelijkheid geboden aan HRM om het bedrijfsperceel te vergroten teneinde de bedrijfsvoering te kunnen moderniseren en optimaliseren.

Het ontwerpbestemmingsplan is in digitale vorm te raadplegen via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl met planidentificatienummer NL.IMRO.1969.BPBG18HERS1-OW01

De digitale bestanden van het bestemmingsplan hebben wij beschikbaar gesteld op: https://digitaleplannen.nl/1969/manifest_STRI2012_1969.xml

Omgang reacties

Binnen de gestelde termijn van zes weken kan een ieder schriftelijk zijn of haar zienswijze omtrent het ontwerp-bestemmingsplan naar voren brengen bij de gemeenteraad van Westerkwartier, Postbus 100, 9350 AC Leek, onder vermelding van "zienswijze ontwerp bestemmingsplan ", of naar het e-mailadres info@westerkwartier.nl. Mondelinge zienswijzen kunnen op afspraak naar voren worden gebracht.

M.e.r. beoordelingsbesluit

Op basis van de aanmeldingsnotitie vormvrije planmer-beoordeling is beoordeeld of er een milieueffectrapportage moet worden gemaakt voorafgaande aan de nog te starten bestemmingsplanprocedure. Burgemeester en wethouders hebben besloten dat voor de activiteit geen milieueffectrapport moet worden gemaakt.

Het besluit, de aanmeldingsnotitie en bijbehorende stukken liggen eveneens van vrijdag 25 januari tot en met donderdag 7 maart 2019 voor een ieder tijdens openingstijden ter inzage ligt bij het Klanten Contact Centrum (KCC), locatie Grootegast, Hoofdstraat 97 te Grootegast.

Een besluit beoordelingsplicht milieueffectrapportage is een voorbereidingsbesluit, waartegen geen direct bezwaar of beroep mogelijk is. Eventuele zienswijzen tegen dit besluit kunnen in de bestemmingsplanprocedure (als zienswijze) worden ingebracht.

Nadere informatie

Voor verdere inlichtingen of een afspraak kunt u contact opnemen met het KCC van de gemeente Westerkwartier op telefoonnummer 14 0594.

 

Publicatiedatum donderdag 24 januari 2019

Naar boven