Bekendmaking artikel 2 Wvg voor locaties in Harreveld en Vragender

Logo Oost Gelre

Burgemeester en Wethouders van Oost Gelre maken ingevolge artikel 7, eerste lid van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend dat de Raad van de gemeente Oost Gelre bij besluit van 16 juli 2019 op grond van artikel 2 en 5 Wvg, gronden die gelegen zijn in Harreveld aan de Looweg bij nummer 27a en de Bothweg tegenover nummer 7, en in Vragender op de hoek Kapelweg/Pastoor Scheepersstraat, aan de Pastoor Reibersstraat en aan de Winterswijkseweg achter nummer 2 en 4  heeft aangewezen als gronden waarop de artikelen 10 tot en met 15, 24 en 26 Wvg van toepassing zijn. De betrokken gronden zijn nader aangeduid op het bij ons besluit behorende kadastrale overzicht en de perceelslijst.

Het besluit van de Gemeenteraad treedt in werking één dag na publicatie in de Staatscourant. (Publicatie Staatscourant: 22 juli 2019). Met dit raadsbesluit is de voorlopige aanwijzing, waartoe Burgemeester en Wethouders ingevolge het bepaalde in artikel 6 Wvg op 7 mei 2019 besloten hebben, vervallen.

Ter inzage

Het besluit van de Raad ligt met bijbehorende bijlagen, bevattende de kadastrale kaart en een lijst met daarop de aangewezen percelen, de naam van de eigenaren alsmede overige relevante gegevens, met ingang van 23 juli 2019 in het gemeentehuis van Oost Gelre voor een ieder kosteloos ter inzage gedurende de openingstijden.

Gevolgen

De vestiging van het voorkeursrecht houdt in dat de eigenaren en/of beperkt gerechtigden de grond eerst aan de Gemeente Oost Gelre moeten aanbieden, als zij de grond willen verkopen.

Het voorkeursrecht heeft dus pas gevolgen als de eigenaar zijn grond wil verkopen. De eigenaren en de beperkt gerechtigden ontvangen één dezer dagen afzonderlijk bij aangetekende brief bericht over de inhoud van het besluit en de gevolgen hiervan.

Bezwaar en voorlopige voorziening

Als u het niet eens bent met het besluit, kunt u binnen zes weken na datum van dit besluit een bezwaarschrift indienen tegen het besluit tot aanwijzing bij Burgemeester en Wethouders, postbus 17, 7130 AA Lichtenvoorde.

Het bezwaarschrift moet zijn ondertekend en moet ten minste bevatten:

 

  • 1.

    de naam en het adres van de indiener;

  • 2.

    de dagtekening;

  • 3.

    een omschrijving van het besluit waartegen het gericht is;

  • 4.

    de gronden van het bezwaar; 

    Als u bezwaar maakt tegen het besluit dan blijft het besluit van kracht. Heeft dit voor u op korte termijn gevolgen en wilt u hier iets tegen doen, dan kunt u de rechtbank vragen een voorlopige voorziening te treffen. Dit kunt u alleen doen als u ook een bezwaarschrift heeft ingediend. U kunt een voorlopige voorziening vragen door een brief te sturen aan: Rechtbank Gelderland, Team Bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. Hieraan zijn kosten verbonden. Ook dient u een kopie van uw ingediende bezwaarschrift mee te sturen.

      

    Lichtenvoorde, 16 juli 2019

    Burgemeester en Wethouders van Oost Gelre.

Naar boven