Rectificatie Kennisgeving ontwerpbestemmingsplan Bakema Park Zuid, gemeente Amsterdam

Logo Amsterdam

Rectificatie: Anders dan in de publicatie van 10 juli 2019 stond vermeld, was het ontwerpbestemmingsplan Bakema Park Zuid op 11 juli nog niet raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl. De termijn van terinzagelegging loopt daarom niet van 11 juli tot en met 21 augustus 2019, maar van 18 juli tot en met 28 augustus 2019.

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend.

Burgemeester en wethouders hebben bij besluit van 4 juli 2019 het ontwerpbestemmingsplan Bakema Park Zuid vrijgegeven voor terinzagelegging.

Ontwerpbestemmingsplan

Het plangebied van het ontwerpbestemmingsplan Bakema Park Zuid wordt in het westen begrensd door de dr. H. Colijnstraat. Ten noorden van het plangebied ligt een vestiging van Cordaan. Ten (noord)westen van het plangebied liggen schooltuinen. In het zuiden wordt het plangebied begrensd door de Lodewijk van Deysselstraat.

Het geldende bestemmingsplan Geuzenveld maakt een woongebouw met een groter bouwvolume mogelijk dan ruimtelijk wenselijk is. Het nieuwe bestemmingsplan beoogt de bouwmogelijkheden daarom te beperken, door het bouwvlak te verkleinen. Verder maakt het nieuwe bestemmingsplan een grotere parkeergarage mogelijk dan het geldende bestemmingsplan toestaat en wordt de parkeernorm aangepast aan het geldende beleid.

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan met de daarbij behorende stukken ligt met ingang van donderdag 18 juli 2019 tot en met 28 augustus 2018 ter inzage op het stadsdeelkantoor van stadsdeel Nieuw-West, Osdorpplein 1000. Het stadsdeelkantoor is geopend van maandag tot en met vrijdag, van 08.00 tot 20.00 uur.

Het ontwerpbestemmingsplan is daarnaast digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer (ID) is: NL.IMRO.0363.F1804BPSTD-OW01.

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan eenieder zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij de gemeenteraad van Amsterdam.

Schriftelijke zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan kunnen worden gericht aan de gemeenteraad van Amsterdam, per adres: Ruimte & Duurzaamheid, t.a.v. mw. L. Grooten, Postbus 2758, 1000 CT Amsterdam.

Voor het indienen van mondelinge zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan kan contact worden opgenomen met mw. L. Grooten, telefoonnummer 06 83 51 92 06. Het indienen van een zienswijze per e-mail is niet mogelijk.

Amsterdam, 17 juli 2019

Burgemeester en wethouders

Peter Teesink

gemeentesecretaris Femke Halsema

burgemeester

 

Naar boven