5e herziening bestemmingsplan Buitengebied Nederweert-Geitenhouderijen.

Logo Nederweert

Voor het buitengebied van de gemeente Nederweert is een partiële herziening van het bestemmingsplan Buitengebied Nederweert vastgesteld op 9 juli 2019. Het vastgestelde plan is ter inzage gelegd. Het plan gaat over het beperken van de mogelijkheden om geitenhouderijen op te richten, die in het bestemmingsplan Buitengebied Nederweert zeer ruim aanwezig waren. De drie bestaande geitenhouderijen in de gemeente worden gemaximeerd op hun huidige bedrijfsvoering.

U kunt de stukken inzien binnen zes weken na de dag van publicatie, van 19 juli t/m 29 augustus 2019, bij de infobalie of op afspraak. Daarnaast is het plan gepubliceerd op www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.0946.BPbgbpartherz2019-VA01).

Er zijn zienswijzen ingediend tegen het ontwerpplan. Naar aanleiding hiervan is het plan gewijzigd vastgesteld. De wijzigingen betreffen de regels, op het onderwerp mestopslag, de verbeelding wat betreft de begrenzing van de plancontour en de toelichting. Beroep is mogelijk voor belanghebbenden die een zienswijze hebben ingediend. Beroep is ook mogelijk voor belanghebbenden op gewijzigde onderdelen van het plan. Het indienen van schriftelijk beroep is mogelijk binnen de inzagetermijn bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van Raad van State, adres Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

U kunt gelijktijdig vragen om een voorlopige voorziening bij de voorzitter van bovengenoemde Afdeling. Het bestemmingsplan treedt daags na de beroepstermijn in werking, tenzij er een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. Het vaststellingsbesluit treedt dan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Raadpleeg deze bekendmaking op onze website voor meer informatie. Bellen mag ook met mevrouw Esther van der Linden van de afdeling Dienstverlening.

 

Nederweert, 18 juli 2019

De raad van de gemeente Nederweert

Naar boven