Rectificatie: Vastgesteld bestemmingsplan ‘Achterstraat 32a te Beesd’ ter inzage

Logo West Betuwe

Met ingang van donderdag 11 juli  2019 ligt gedurende zes weken ter inzage het vastgestelde bestemmingsplan ‘Achterstraat 32a te Beesd’. Het ontwerpbestemmingsplan heeft ter inzage gelegen van donderdag 21 maart 2019 tot en met woensdag 2 mei 2019. Tijdens deze periode zijn geen zienswijzen ingediend. De gemeenteraad heeft het bestemmingsplan in haar vergadering van 25 juni 2019 ongewijzigd vastgesteld.

 

Ter inzage 

Het bestemmingsplan ligt met de daarbij behorende stukken ter inzage op het gemeentehuis van West Betuwe. Bezoekadres: Kuipershof 2, 4191 KH Geldermalsen. Voor het maken van een afspraak neemt u contact op met de Omgevingsdienst Rivierenland (ODR). U bereikt ze via (0344) 579314 of info@odrivierenland.nl.

Het bestemmingsplan is tevens te raadplegen op de landelijke voorziening: www.ruimtelijkeplannen.nl. U kunt hierbij zoeken op het adres: NL.IMRO.1960.BSDAchterstr32a-VSG1.

 

Toelichting

Aan de Achterstraat 32a is een metaalbedrijf gevestigd. Dit metaalbedrijf is inmiddels verhuisd. De bedrijfsbebouwing wordt gesloopt en op de vrijkomende locatie worden twee vrijstaande woningen opgericht. In het bestemmingsplan wordt realisatie van de twee woningen mogelijk gemaakt. Het geldend bestemmingsplan ‘Beesd 2018’ maakt het oprichten van twee woningen niet mogelijk. De uitvoerbaarheid is in het bestemmingsplan aangetoond.

 

Beroep

Voor de beroepsmogelijkheden tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan geldt dat gedurende de beroepstermijn (tot en met woensdag 21 augustus 2019) de volgende personen en/of instanties beroep kunnen instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (ABRS), Postbus 20019, 2500 EA Den Haag:

  • Belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerp van het bestemmingsplan;

  • Iedere belanghebbende die bezwaar heeft tegen de door de gemeenteraad bij de vaststelling aangebrachte wijzigingen in vergelijking met het ontwerpbestemmingsplan;

  • Iedere belanghebbende die weliswaar geen (ontvankelijke) zienswijze heeft ingediend, maar kan aantonen dat hij of zij redelijkerwijs niet in staat was tijdig een zienswijze in te dienen.

Degene die beroep heeft ingsteld, kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Zowel voor het indienen van beroep als voor een verzoek om voorlopige voorziening wordt griffierecht geheven.

 

Inwerkingtreding 

Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak is ingediend, treden de besluiten niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven