Verkeersbesluit tot het aanwijzen van twee parkeerplaatsen als parkeergelegenheid alleen bestemd voor elektrische voertuigen met gebruik van laadpaal op de parkeerplaats nabij het pand Heugerstraat 2.

Logo Brunssum

Het college van burgemeester en wethouders

van de gemeente Brunssum

De parkeerplaats nabij de Sporthal Rumpen gelegen nabij het pand Heugerstraat 2 is bij de gemeente Brunssum in beheer. De gemeente Brunssum wil het elektrisch vervoer bevorderen, aangezien zij de voordelen van elektrisch rijden inziet. De belangrijke voordelen van elektrische auto’s zijn dat zij geen CO2 en fijnstof uitstoten en daarmee minder schadelijk voor het milieu zijn. Bovendien zijn elektrische auto’s stiller en veroorzaken minder stank. Daarom laat de gemeente Brunssum parkeervoorzieningen voor het opladen van elektrische voertuigen inrichten. Hiervoor worden standaard twee parkeerplaatsen gereserveerd. Door de vele voordelen van elektrisch rijden wordt het verloren gaan van een openbare parkeerplaats ten gunste van een parkeerplaats voor een selecte groep gebruikers als acceptabel gezien.

WETTELIJK KADER

Gelet op de bepalingen van de Wegenverkeerswet, het reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 en het besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW, 1994), dient op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 en het gestelde in artikel 37 BABW een verkeersbesluit te worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

OVERWEGINGEN TEN AANZIEN VAN HET BESLUIT

Gezien de belangen die zijn opgesomd in artikel 2 van de Wegenverkeerswet, voldoet dit verkeersbesluit aan de onderstaande belangen genoemd onder punt a en b en wordt het onttrekken van twee openbare parkeerplaatsen ten gunste van een selecte groep gebruikers (elektrische auto’s) als acceptabel gezien.

  • a.

    Het bevorderen van een doelmatig of zuinig energieverbruik (artikel 2, lid 3);

  • b.

    Het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte overlast, hinder of schade, alsmede de gevolgen voor het milieu, bedoeld in de Wet Milieubeheer (artikel 2, lid 2, sub a).

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is overleg gepleegd met de korpschef van Politie-eenheid Limburg, district Parkstad Limburg, basisteam Brunssum-Landgraaf.

Besluit:

Op grond van vorenstaande overwegingen besluiten burgemeester en wethouders tot het aanwijzen van twee parkeerplaatsen nabij de Sporthal Rumpen, Heugerstraat 2, die alleen bestemd is voor het opladen van elektrische voertuigen met gebruik van de laadpaal, door het plaatsen van het bord E04 (RVV1990) voorzien van het onderbord met de tekst “opladen elektrische voertuigen” en hieronder het onderbord OB504.

Het geheel uit te voeren conform onderstaande tekening. “Voor een grotere weergave van de situatietekening zie bijlage.”

Iedere belanghebbende kan bezwaar maken tegen dit besluit. Wilt u bezwaar maken? Stuur dan een brief aan het college van burgemeester en wethouders binnen 6 weken na de dag van bekendmaking van het besluit in de Staatscourant. Maakt u later bezwaar, dan nemen we uw bezwaar mogelijk niet in behandeling.

De brief stuurt u naar:

Gemeente Brunssum

Postbus 250

6440 AG Brunssum

Ook kunt u digitaal bezwaar maken via: www.brunssum.nl. U moet hiervoor in het bezit zijn van een DigiD.

In de brief schrijft u:

• uw naam en adres;

• de datum waarop u de brief stuurt;

• met welk besluit u het niet eens bent;

• waarom u het daarmee niet eens bent;

• uw handtekening;

• of u in aanmerking wilt komen voor een vergoeding van uw kosten, als uw bezwaar gegrond wordt verklaard.

Spoedeisend belang

Ook als u bezwaar maakt, mag het besluit al worden uitgevoerd. Wilt u dat juist voorkomen en heeft u daarvoor een spoedeisend belang? Dan kunt u een voorlopige voorziening vragen bij de rechtbank Limburg. Hoe u dat doet leest u op: www.rechtspraak.nl.

Meer informatie

Wilt u meer informatie? Lees dan de folder “Bezwaar en beroep tegen een beslissing van de overheid” op: https://www.rijksoverheid.nl 

 

Brunssum, 11 juli 2019

Het college van burgemeester en wethouders van Brunssum,

krachtens ondermandaat,

Projectadviseur Civiele Techniek

Erik Noteborn

Naar boven