Kennisgeving vastgesteld bestemmingsplan ‘Verkeersmaatregelen N57-N59’

Logo Schouwen-Duiveland

Burgemeester en wethouders van Schouwen-Duiveland maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat het op 20 december 2018 vastgestelde bestemmingsplan ‘Verkeersmaatregelen N57-N59’ met identificatienummer NL.IMRO.1676.00232BphBU-VA01 van 28 januari 2019 tot en met 11 maart 2019 ter inzage ligt.

U kunt het digitale bestemmingsplan raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl en de website www.schouwen-duiveland.nl. Ook ligt het bestemmingsplan met bijbehorende bijlagen in deze periode in de leesruimte van het gemeentehuis, Laan van Sint Hilaire 2 te Zierikzee. Op werkdagen is de leesruimte geopend van 8.30 tot 17.00 uur. Buiten kantoortijden kunt u het bestemmingsplan daar ook inzien op donderdag van 17.00 tot 20.00 uur.

Plan

Met het bestemmingsplan wordt het realiseren van diverse verkeersmaatregelen aan de N57 en N59 mogelijk gemaakt om de verkeersveiligheid te verbeteren. De maatregelen vinden plaats op 3 deellocaties:

Deelgebied N57 Kraaijensteinweg: de aanleg van een rotonde ter hoogte van de kruising van de Kraaijensteinweg met de Daleboutsweg en de aanleg van een rotonde op de Kraaijensteinweg bij de afslag Westenschouwen.

Deelgebied N57/N59 Serooskerke: de aanleg van een rotonde ter hoogte van de kruising N57 (Dammenweg) met de Stoofweg, de aanleg van een rotonde ten westen van de huidige aansluiting van de N57 op de N59. De N57 (Dammenweg) wordt doorgetrokken en zal daarbij het agrarisch gebied doorkruisen.

Deelgebied N59 Zwaardweg: de aanleg van een rotonde ter hoogte van de kruising Zwaardweg met de Boogerdweg en de N59. Ten zuiden van de Zwaardweg wordt grenzend aan het bestaande natuurgebied een perceel aangewend ten behoeve van natuurcompensatie.

Reageren

Van 28 januari 2019 tot en met 11 maart 2019 kan beroep worden ingesteld tegen het vaststellingsbesluit. Beroep kan worden ingesteld door iedere belanghebbende

die tijdig zijn of haar zienswijze tegen het eerdere ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad heeft kenbaar gemaakt;

die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om zijn zienswijze tegen het voorgaande ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken.

Een beroepschrift kunt u indienen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. U kunt ook langs digitale weg het beroepschrift indienen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl/. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Voor de precieze voorwaarden verwijzen wij u naar de genoemde site.

Het is mogelijk een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen bij de voorzitter van deze afdeling, gelijktijdig met het indienen van een beroepschrift.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt – indien er geen sprake is van een voorlopige voorziening – op grond van artikel 3.8 lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening in werking op 12 maart 2019.

 

 

Zierikzee, 25 januari 2019

Burgemeester en wethouders van Schouwen-Duiveland

Naar boven