Bestemmingsplan ‘Stationslocatie Mijdrecht’ gewijzigd vastgesteld en besluit hogere waarden Wet geluidhinder ’Bestemmingsplan Stationslocatie Mijdrecht’ vastgesteld.

Logo De Ronde Venen

 

Burgemeester en wethouders van De Ronde Venen maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3.4 (uniforme openbare voorbereidingsprocedure) van de Algemene wet bestuursrecht bekend, dat de gemeenteraad van De Ronde Venen op 27 juni 2019 het bestemmingsplan ‘Stationslocatie Mijdrecht’ (met planidentificatienummer NL.IMRO.0736.BP011stationslocmy‐va01) gewijzigd heeft vastgesteld.

 

Het bestemmingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van 17 juli 2019 gedurende zes weken ter inzage en zijn op de volgende manieren te raadplegen:

• De papieren versies liggen ter inzage bij Omgevingszaken in het gemeentehuis, Croonstadtlaan 111 in Mijdrecht. De stukken zijn in te zien op afspraak, van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 11.30 uur. U kunt een afspraak maken door te mailen naar E.omgevingszaken@derondevenen.nl of te bellen met T. 0297 29 16 16.

• Het vastgestelde bestemmingsplan zijn interactief te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl.

• De authentieke planbestanden kunt u downloaden van de volgende bestandslocatie http://ro-online.robeheer.nl/0736/manifest.html

• U kunt het plan ook inzien via www.derondevenen.nl of http://0736.ropubliceer.nl.

Inhoud bestemmingsplan

Het plangebied van het ontwerpbestemmingsplan is gelegen tussen het centrum van Mijdrecht en het Bedrijventerrein Mijdrecht. Op de oude stationslocatie in Mijdrecht worden maximaal 80 woningen gebouwd, waarvan de helft van het woningbouwprogramma bestaat uit woningen in de sociale huursector. Met de ontwikkeling van de Stationslocatie zorgt de gemeente ervoor dat de druk op de sociale huurmarkt afneemt. De sociale huurwoningen zijn bestemd voor vergunninghouders, inwoners die gebruik willen maken van wonen met zorg, starters en doorstromers. De andere helft van het woningbouwprogramma zal bestaan uit vrijesectorwoningen. De wens is om het huidige braakliggende terrein te herontwikkelen tot een centrum-dorps woonmilieu met een mix aan verschillende doelgroepen waar het prettig wonen en verblijven is.

Wijzigingen

Het bestemmingsplan is bij vaststelling gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. Het betreft wijzigingen die zowel in reactie op zienswijzen als ambtshalve zijn doorgevoerd. Het gaat hierbij om zowel wijzigingen op de verbeelding als in de toelichting en de planregels. Een overzicht van de wijzigingen zijn benoemd in de Nota zienswijzen en ambtshalve aanpassingen.

Beroep bestemmingsplan Stationslocatie Mijdrecht

Van 18 juli t/m 29 augustus 2019 kan tegen het bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag beroep worden ingesteld door:

• belanghebbenden voor zover het een wijziging betreft die bij vaststelling in het bestemmingsplan is aangebracht;

• belanghebbenden die tijdig een zienswijze kenbaar hebben gemaakt bij de gemeenteraad;

• belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest tijdig zienswijzen kenbaar te maken bij de gemeenteraad.

U kunt ook digitaal procederen. Meer informatie vindt u op de website van de Raad van State.

Voor het instellen van een beroep is griffierecht verschuldigd.

Besluit hogere waarden Wet geluidhinder voor bestemmingsplan Stationslocatie Mijdrecht.

Conform artikel 110a van de Wet geluidhinder zijn hogere waarden vastgesteld voor het ontwerpbestemmingsplan Stationslocatie Mijdrecht. Deze hogere waarden zijn nodig in verband met de toevoeging van geluidsgevoelige objecten, zoals woningen in het plangebied. Op de oude stationslocatie in Mijdrecht worden maximaal 80 woningen gebouwd, waarvan de helft van het woningbouwprogramma bestaat uit woningen in de sociale huursector.

Beroep besluit hogere waarden

Van 18 juli t/m 29 augustus 2019 kan tegen het besluit hogere waarden bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag beroep worden ingesteld door:

• belanghebbenden die tijdig een zienswijze kenbaar hebben gemaakt bij Burgemeester en wethouders van De Ronde Venen;

• belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest tijdig zienswijzen kenbaar te maken bij Burgemeester en wethouders van De Ronde Venen.

U kunt ook digitaal procederen. Meer informatie vindt u op de website van de Raad van State.

Voor het instellen van een beroep is griffierecht verschuldigd.

Voorlopige voorziening

Het instellen van beroep schorst de inwerkingtreding van (één van) de besluiten niet. Hiertoe dient naast beroep tevens een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening te worden gedaan bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Hiervoor is separaat een griffierecht verschuldigd. U kunt ook digitaal procederen. Meer informatie vindt u op de website van de Raad van State.

Inwerkingtreding van het bestemmingsplan

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State treedt het besluit niet in werking alvorens op het verzoek is beslist.

 

Naar boven